Salata farro cu legume prajite

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g farro sau bulgar
  • 3 dovlecei galbeni, taiati in doua pe lungime
  • 2 bulbi de fenic
  • o ceapa rosie
  • 2 ardei rosii
  • 2 vinete taiate bucati
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare marina
  • piper negru
  • otet cu ierburi aromate
  • o legatura buna de ierburi proaspete
  • putin zeama de lamaie

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 200°c:. Înmuiati farro sau bulgurul În apa rece timp de 20 de minute, apoi scurgeti-l. Taiati felii jumatatile de dovlccei si puneti-le Într-o tava mare pentru cuptor. Adaugati celelalte legume si cateii de usturoi si amestecati totul, turnind si niste ulei de masline. Condimentati bine cu sare si piper. Incercati sa Întindeti legumele Într-un singur strat, ca sa se prajeasca mai bine (daca e nevoie, folositi 2 tavi). Prajiti-le În cuptorul Încins timp de 30-40 de minute scuturind tava si scuturând-o din cind În cînd, pâna când legumele devin moi În interior si crocante În exterior. Turnati peste legume putin otet imediat ce le scoateti din cuptor si lasati-le deoparte sa se raceasca. Apoi rasturnati-le pc o planseta mare pentru tocat, adaugati ierburile proaspete si tocati-le fin. Puneti farro sau bulgurul intr-o cratita mare, acoperiti-l cu apa rece si aduceti la fierbere. Fierbeti-l În clocote mici 20 de minute, sau pina cind s-a Înmuiat, apoi scurget i-l bine. Asezonati cu ulei de masline si zeama de lamaie, condimentati cu sare si piper si amestecati-l cu legumcle prajite. Presarati deasupra frunzele de fcnicui si serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise