Salata File de merlucius cu sos L’ AIOLI

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg merlucius
  • sare
  • 1 lamaie
  • piper rosu
  • sos L’AIOLI:
  • 250 gr maioneza
  • 5 catei usturoi
  • garnitura:
  • cartofi
  • morcovi
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Fileul de peste se va portiona, se condimenteaza cu sare, piper rosu, zeama de lamaie, se adauga putin unt, se aseaza intr-un vas, se acopera si se introduce la cuptor 7-8 minute. Se poate prajii si in ulei, dar trebuie sa treceti pestele prin faina. Cand pestele este gata se adauga peste el sosul AIOLI format din maioneza in care am incorporat usturoiul pisat.

Atentie: maioneza se va prepara fara a adauga mustar.

Se serveste cu garnitura din cartofi taiati cuburi si morcovi fierti in abur cu adaos de unt, sare si patrunjel taiat fin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor