autor:

autor

» » Salate

Salata greceasca

   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1buc. salata verde mare, , 100 gr. telemea de oaie dulce, , 100 gr. castraveti verzi cruzi, , 2 oua, , 50 gr. porumb boabe din conserva, , 100 gr. rosii, , 30 gr. masline negre, , o lingurita suc de lamiie sau helas, 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper alb.

Dificultate: Medie Timp: 20 min

378 voturi

Mod de preparare

Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit dupa care se curata de coaja si se taie cubulete. Telemeaua se scurge de apa si se taie cubulete. Castravetii (cu coaja) si rosiile se taie asemanator cu celelalte ingrediente. Ingredientele mentionate pina acum se aseaza intr-un bol. La acestea se mai adauga porumbul si maslinele. Se amesteca usor dupa care se adauga sucul de lamiie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust.

Se serveste imediat.
Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit dupa care se curata de coaja si se taie cubulete. Tel
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata greceasca" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Salate
Rosii umplute cu salata greceasca

Rosii umplute cu salata greceasca

Taiati capacul de la rosii, apoi goliti-le cu grija. Puneti ce ati scos din rosii intr-un vas, adaugati

19 voturi    4 comentarii
5 min
Salate
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana , 17 mai 2010

    Gustul picant e dat in primul rand de uleiul de masline extravirgin adevarat, care nu prea se gaseste pe la noi. Cu cat uleiul de masline extravirgin e mai proaspat si mai autentic cu atat este mai picant. Daca il bei gol trebuie sa te inneci si sa tusesti... si mai ales sa nu-ti ramana un gust uleios. Cautati pe net ulei de masline Abea.

  • Fara foto

    VASILESCU BOGDAN , 13 mai 2010

    NUI RETETA AIA PRIETENE. SALATA AISBERG ,ROSI, CASTRAVETE ,ARDEI GRAS,CEAPA,BRANZA FETA, MASLINE,OREGANO,SARE ,PIPER,OTET BALSAMIC, ULEI DE MASLINE.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Fiecare isi pune amprenta ,mai adauga sau mai reduce din ingrediente in functie de gust.

    • Fara foto

      bia , 05 martie 2010

      salata verde,rosii,castravete crud,ceapa felii..ardei felii,branza feta,masline,sare piper otet si ulei de masline dupa gust asta e reteta buna!!

    • Fara foto

      condurache , 13 septembrie 2009

      Asa'i. Si eu stiam ca'i fara oua

    • Fara foto

      ana , 24 august 2009

      Foarte gustos si sanatos!

    • Fara foto

      YO , 18 august 2009

      Ma, la salata greceasca io nu stiam ca nu se pun oua, la asta de ce se pun?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20 min

378 voturi

Ingrediente

  • 1buc. salata verde mare
  • 100 gr. telemea de oaie dulce
  • 100 gr. castraveti verzi cruzi
  • 2 oua
  • 50 gr. porumb boabe din conserva
  • 100 gr. rosii
  • 30 gr. masline negre
  • o lingurita suc de lamiie sau helas
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb.

Raporteaza reteta

Ioana

Gustul picant e dat in primul rand de uleiul de masline extravirgin adevarat, care nu prea se gaseste pe la noi. Cu cat uleiul de masline extravirgin e mai proaspat si mai autentic cu atat este mai picant. Daca il bei gol trebuie sa te inneci si sa tusesti... si mai ales sa nu-ti ramana un gust uleios. Cautati pe net ulei de masline Abea.

Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Lalele din rosii umplute cu branza

Lalele din rosii umplute cu branza

Rosiile se spala, li se cresteaza varful in 4, cu ajutorul unui cutit, se decupeaza cotorul si se indeparteaza, dupa care se scobeste

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Salata de pui, cu legume si iaurt

Salata de pui, cu legume si iaurt

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pieptul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive