autor:

lailaobaid

» » Salate

Salata italiana in stil arab

Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Ingrediente
- salata verde, - o cana de masline negre fara samburi, - o cana de fasole alba fiarta, - o ceapa mare, taiata felii subtiri de-a lungul, - o mana de patrunjel, - o mina de aragula (vezi pe google,optional)(geargir in araba), - o cana de pastai verzi taiate in jumate, - jumate de lamaie, - ulei de masline, - sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

5 voturi

Mod de preparare

- se spala pastaile si se taie in trei parti sau jumatati,se fierb 2 - 3 minute.

- se taie salata (fiecare cum doreste)

- se taie ceapa fasii

- aragula (geargirul) si patrunjelul se taie cam marisor, sa se cunoasca ce este

- se amesteca toatele ingredientele si se scurge sucul de la jumatate de lamaie, ulei de masline cam vreo 5 linguri (depinde ce cantitate de salata sa faceti) si se sareaza dupa gust.

Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata italiana in stil arab" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Stroganoff de ciuperci cu tarhon

Stroganoff de ciuperci cu tarhon

1. Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga untul.Caleste ceapa impreuna cu usturoiul, pana

4 voturi    7 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de vinete fara coacere (idee Doina)

Salata de vinete fara coacere (idee Doina)

Se curata vinetele de coaja si taie cubulete nu prea marunte. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca

130 voturi    44 comentarii
35 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Interesanta,gustoasa si sanatoasa...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte aromata. In limba romana "geargir " sau "rocca"se numeste rucola. Frunzele sunt foarte aromate si putin iuti-acrisoare. Italienii le presara crude si peste pizza proaspat scoasa din cuptor.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    F.bun.Combinatie italo-araba;f.interesant. Si eu folosesc "geaegir",des;nu stiam ca se cheama "aragula".E f.sanatos.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      E o reteta rezultata din confluenta de culturi, est - europene, pe de o parte si vest - asiatice pe de alta parte. Asa cred eu, de asta are aromele nemaipomenite, prezentate de tine ?, nu ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Interesanta si apetisanta...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Cred ca este foarte gustoasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Tare buna trebue sa fie...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

5 voturi

Ingrediente

  • - salata verde
  • - o cana de masline negre fara samburi
  • - o cana de fasole alba fiarta
  • - o ceapa mare
  • taiata felii subtiri de-a lungul
  • - o mana de patrunjel
  • - o mina de aragula (vezi pe google,optional)(geargir in araba)
  • - o cana de pastai verzi taiate in jumate
  • - jumate de lamaie
  • - ulei de masline
  • - sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de lailaobaid
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele in jumate de-a lungul, cu o lingura se scoate miezul. Se prajeste ceapa, morcovul

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich mini pizza

Sandwich mini pizza

Se taie bagheta in jumate de-a lungul, dupa care se taie felii de-a latul, se ung cu uleiul de masline

21 voturi    6 comentarii
1h
Sandviciuri
paste gratin

paste gratin

- Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei. - Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Interesanta,gustoasa si sanatoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari copti cu smantana la cuptor Gogosari copti cu smantana la cuptor

Spalati gogosarii si coaceti-i pe tabla sau gratar. Curatati-i si taiati-i in fasii. Presarati-i cu baza pentru mancaruri si piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gogosari murati Gogosari murati

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte. Curatam

0 voturi    0 comentarii
13h 30 min
Conserve si muraturi
Salata cu telemea de vaca taiata cubulete