autor:

lailaobaid

» » Salate

Salata italiana in stil arab

Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Ingrediente
- salata verde, - o cana de masline negre fara samburi, - o cana de fasole alba fiarta, - o ceapa mare, taiata felii subtiri de-a lungul, - o mana de patrunjel, - o mina de aragula (vezi pe google,optional)(geargir in araba), - o cana de pastai verzi taiate in jumate, - jumate de lamaie, - ulei de masline, - sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

5 voturi

Mod de preparare

- se spala pastaile si se taie in trei parti sau jumatati,se fierb 2 - 3 minute.

- se taie salata (fiecare cum doreste)

- se taie ceapa fasii

- aragula (geargirul) si patrunjelul se taie cam marisor, sa se cunoasca ce este

- se amesteca toatele ingredientele si se scurge sucul de la jumatate de lamaie, ulei de masline cam vreo 5 linguri (depinde ce cantitate de salata sa faceti) si se sareaza dupa gust.

Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata italiana in stil arab" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de sfecla rosie cu usturoi

Salata de sfecla rosie cu usturoi

Sfecla rosie se spala si se pune la fiert in coaja 45 de minute( dupa ce apa a inceput sa fiarba). Se

10 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Salate de legume
Salata de orez

Salata de orez

Orezul se fierbe si se clateste cu apa rece pentru ca boabele sa nu se lipeasca. Mazarea se fierbe

1 vot    1 comentariu
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Interesanta,gustoasa si sanatoasa...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte aromata. In limba romana "geargir " sau "rocca"se numeste rucola. Frunzele sunt foarte aromate si putin iuti-acrisoare. Italienii le presara crude si peste pizza proaspat scoasa din cuptor.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    F.bun.Combinatie italo-araba;f.interesant. Si eu folosesc "geaegir",des;nu stiam ca se cheama "aragula".E f.sanatos.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      E o reteta rezultata din confluenta de culturi, est - europene, pe de o parte si vest - asiatice pe de alta parte. Asa cred eu, de asta are aromele nemaipomenite, prezentate de tine ?, nu ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Interesanta si apetisanta...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Cred ca este foarte gustoasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Tare buna trebue sa fie...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

5 voturi

Ingrediente

  • - salata verde
  • - o cana de masline negre fara samburi
  • - o cana de fasole alba fiarta
  • - o ceapa mare
  • taiata felii subtiri de-a lungul
  • - o mana de patrunjel
  • - o mina de aragula (vezi pe google,optional)(geargir in araba)
  • - o cana de pastai verzi taiate in jumate
  • - jumate de lamaie
  • - ulei de masline
  • - sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de lailaobaid
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele in jumate de-a lungul, cu o lingura se scoate miezul. Se prajeste ceapa, morcovul

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich mini pizza

Sandwich mini pizza

Se taie bagheta in jumate de-a lungul, dupa care se taie felii de-a latul, se ung cu uleiul de masline

21 voturi    6 comentarii
1h
Sandviciuri
paste gratin

paste gratin

- Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei. - Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Interesanta,gustoasa si sanatoasa...

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de vinete