autor:

Varadi Silvia

» » Salate

Salata libaneza Tabouleh

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 04 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 04 septembrie 2010

Ingrediente
2 legaturi patrunjel proaspat, 3 rosii, 1 legatura ceapa verde, zeama de lamaie, 50g boulgour-grau fiert si uscat, 2 linguri ulei de masline, sare dupa gust, menta

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Bulgurul se obtine din grau fiert, uscat in cuptor si apoi sfaramat. Se foloseste ca ingredient principal la prepararea unor feluri de mancare precum supe sau pilafuri. Bulgurul se gaseste in special in magazinele si macelariile arabesti, dar si in unele supermarketuri.
Inainte de a pregati aceasta salata, trebuie sa pregatit boulgourul.Se pune la fiert 400ml apa cu putina sare,apoi se adauga graul si se lasa la fiert timp de 7-8 minute.Se ia de pe foc si se lasa sa se umfle 5 minte acoperit cu un capac.Apoi se lasa sa se raceasca bine.Cat timp se raceste,se spala bine patrunjelul si ceapa, care apoi se taie foarte fin. Rosiile se spala si se taie marunt, in cubulete mici. Cand bulgurul s-a racit suficient,se scurge dexcesul de apa foarte bine. Se aseaza toate ingredientele intr-un bol, adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie si potrivim de sare,apoi adaugam si putina menta proaspat tocata. Salata tabouleh merge de minune cu lipie libaneza, humus, si preparate din carne la gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata libaneza Tabouleh" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de napi

Salata de napi

Pe un platou asezam napii feliati si ii stropim cu dressing-ul obtinut prin amestecarea uleiului,

2 voturi    0 comentarii
10 min
Salate reci
Salata de conopida cu cartofi

Salata de conopida cu cartofi

Conopida se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba acoperit 15 minute. Cartofii

19 voturi    4 comentarii
50 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • George Hari Popescu

    George Hari Popescu (Chef de cuisine):

    A ieșit bine a doua oară. Prima oară mi s-a părut prea... crocantă.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Retzeta mi-a reusit minunat! Delicioasa salata!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Coman Iulia , 23 mai 2013

    este extraordinar de buna.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011

    Salata aceasta este delicioasa, am avut ocazia sa mananc asa o salata in Liban :-D mmmmm

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Imi place ft mult! Arata bine salata voastra!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Interesanta combinatie!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Silvye cred ca ai primit comanda de mancaruri arabesti ! Am vazut ca ai facut si hummus si alte bunatati ! Ai oaspeti dragi la masa.... Am 5 stelute pentru tine !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Foarte buna si sanatoasa!***** La fel ca si Cami , si eu doar oparesc burgulul. Se poate pune si 1 castravete taiat foarte marunt. In Iordania se decoreaza cu frunze de salata verde, care se folosesc in loc de lingura; se ia din salata cu ajutorul frunzelor de salata verde si asa se mananca; este vorba de obiceiul beduin; in rest se mananca folosind furculita.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      Cami ,numai asa burghulul am gasit.Din pacate la noi nu sunt prea multe variante.O sa mai inerc si la magazine cu specific arabesc,poate gasesc.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      Felicitari,Silvia! Si aici,facem des "tabule";eu nu fierb burghulul,pt salata asta.Pt."tabule"se foloseste burghul,macinat,mic. E o salata f.buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

14 voturi

Ingrediente

  • 2 legaturi patrunjel proaspat
  • 3 rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • zeama de lamaie
  • 50g boulgour-grau fiert si uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • menta

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Lucia (Chef de cuisine)

Salata aceasta este delicioasa, am avut ocazia sa mananc asa o salata in Liban :-D mmmmm

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de varza cu rosii deshidratate si ton Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bucate la borcan
Salata aromata de toamna Salata aromata de toamna

Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Salata de leurda cu knorr ardei si verdeturi