autor:

Varadi Silvia

» » Salate

Salata libaneza Tabouleh

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 04 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 04 septembrie 2010

Ingrediente
2 legaturi patrunjel proaspat, 3 rosii, 1 legatura ceapa verde, zeama de lamaie, 50g boulgour-grau fiert si uscat, 2 linguri ulei de masline, sare dupa gust, menta

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Bulgurul se obtine din grau fiert, uscat in cuptor si apoi sfaramat. Se foloseste ca ingredient principal la prepararea unor feluri de mancare precum supe sau pilafuri. Bulgurul se gaseste in special in magazinele si macelariile arabesti, dar si in unele supermarketuri.
Inainte de a pregati aceasta salata, trebuie sa pregatit boulgourul.Se pune la fiert 400ml apa cu putina sare,apoi se adauga graul si se lasa la fiert timp de 7-8 minute.Se ia de pe foc si se lasa sa se umfle 5 minte acoperit cu un capac.Apoi se lasa sa se raceasca bine.Cat timp se raceste,se spala bine patrunjelul si ceapa, care apoi se taie foarte fin. Rosiile se spala si se taie marunt, in cubulete mici. Cand bulgurul s-a racit suficient,se scurge dexcesul de apa foarte bine. Se aseaza toate ingredientele intr-un bol, adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie si potrivim de sare,apoi adaugam si putina menta proaspat tocata. Salata tabouleh merge de minune cu lipie libaneza, humus, si preparate din carne la gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata libaneza Tabouleh" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Salata Nicoise Cu Ton

Salata Nicoise Cu Ton

Fierbeti si taiati cartofii felii de 2-3 mm grosime. Fierbeti fasolea verde si taiati-o in bucati

13 voturi    8 comentarii
30 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • George Hari Popescu

    George Hari Popescu (Chef de cuisine):

    A ieșit bine a doua oară. Prima oară mi s-a părut prea... crocantă.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Retzeta mi-a reusit minunat! Delicioasa salata!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Coman Iulia , 23 mai 2013

    este extraordinar de buna.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011

    Salata aceasta este delicioasa, am avut ocazia sa mananc asa o salata in Liban :-D mmmmm

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Imi place ft mult! Arata bine salata voastra!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Interesanta combinatie!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Silvye cred ca ai primit comanda de mancaruri arabesti ! Am vazut ca ai facut si hummus si alte bunatati ! Ai oaspeti dragi la masa.... Am 5 stelute pentru tine !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Foarte buna si sanatoasa!***** La fel ca si Cami , si eu doar oparesc burgulul. Se poate pune si 1 castravete taiat foarte marunt. In Iordania se decoreaza cu frunze de salata verde, care se folosesc in loc de lingura; se ia din salata cu ajutorul frunzelor de salata verde si asa se mananca; este vorba de obiceiul beduin; in rest se mananca folosind furculita.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      Cami ,numai asa burghulul am gasit.Din pacate la noi nu sunt prea multe variante.O sa mai inerc si la magazine cu specific arabesc,poate gasesc.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      Felicitari,Silvia! Si aici,facem des "tabule";eu nu fierb burghulul,pt salata asta.Pt."tabule"se foloseste burghul,macinat,mic. E o salata f.buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

14 voturi

Ingrediente

  • 2 legaturi patrunjel proaspat
  • 3 rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • zeama de lamaie
  • 50g boulgour-grau fiert si uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • menta

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Lucia (Chef de cuisine)

Salata aceasta este delicioasa, am avut ocazia sa mananc asa o salata in Liban :-D mmmmm

Adauga reteta
Retete

din Salate reci

Salata cu paste, piept de pui si porumb Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o sită. Se

4 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de castraveti cu iaurt Salata de castraveti cu iaurt

E posibil ca multi sa nu cunoasca acesta salata delicioasa, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Se poate servi

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume
Puisori in cuib (pentru 2 persoane)