Autor:
Diana (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 02 iunie 2009
Ingrediente
1 ceapa rosie mica, 100 g ciuperci champignon, 2 catei de usturoi, 2 rosii coapte, 1 castravete de salata, 100g salam uscat feliat, 1 salata verde mijlocie, 6 linguri ulei de masline, 2 felii de paine alba, 2 linguri otet din vin rosu, 100g branza Feta, cateva frunzulite de busuioc, sare si piper dupa gust
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
Mod de preparare
Se curata ceapa, ciupercile, se spala si se taie ambele felii subtiri; Se curata usturoiul si se toaca, se spala rosiile si se taie cubulete de 2cm; Se curata castravetele si te taie felii de 5mm grosime; Feliile de salam se taie fasii.Se despart foile de salata, se spala, se curata si se scutura de apa; Se incinge 1 lingura de ulei intr-o cratita la foc potrivit si se caleste ceapa 5 min, se adauga ciupercile si usturoiul si se mai caleste totul 5 min, pana cand s-au inmuiat ciupercile. Se ia cratita de pe foc; Se taie painea cubulete mici, care se rumenesc intr-o tigaie, intr-o lingura de ulei ,apoi se lasa sa se raceasca; Uleiul ramas se amesteca cu otet, sare si piper, pana cand se obtine un sos de salata legat; Se spala busuiocul si se curata de apa, se zdrobeste branza, se amesteca intr-un castron rosiile si castravetele, salata verde si busuiocul; Deasupra se presara salamul, branza, amestecul de ciuperci si painea. Se toarna sosul deasupra si se mai amesteca o data.