Salata mixta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ardei rosu
  • o mina mica de patrunjel
  • 3 sau 4 rosii
  • 10 ridichi
  • 1/2 castravete, curatat pe din doua
  • 1 bulb de fenicul
  • p andiva belgiana
  • ½ salata verde obisnuita
  • ½ salata verde creata
  • o mina de rucola
  • ½ radicchio
  • pentru sos
  • o lingura cu virf de capere
  • 4 fileuri de ansoa
  • 3 linguri otet de vin rosu
  • ulei de masline

Mod de preparare

Taiati ardeiul rosu felii subtiri si puneti-le într-un castron. Taiati fâsii frunzele de

patrunjel si tocati tulpinile. Taiati bucati rosiile si în felii subtiri ridichile, castravetii,

feniculul si andiva belgiana.

Spalati în chiuveta salata verde, mijlocul galben de la salata creata (care nu e amar

- aruncati frunzele exterioare), si rucola. Apoi stoarceti frunzele ca sa în inlatura-ti

apa si rupeti-le în bucatele. Spalati radicchio, taiati-1 pe din doua, înlaturati mijlocul

si faceti-l fasii. Puneti toate frunzele în castron si amestecati-le bine, obtinând

o salata viu colorata.

Pentru a face sosul, tocati caperele si fileurile de ansoa sau dati-le prin robotul de

bucatarie. Puneti-le într-un castron si adaugati otetul de vin rosu si de trei ori pe

atât ulei de masline. Potriviti otetul si uleiul dupa dorinta, dar nu uitati ca e bine

sa se simui gustul de otet, fiindca dupa ce-l amestecati cu frunzele se va mai înmuia.

Scuturati bine sosul, turnati-I peste salata si amestecati. Serviti imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise