autor:

Fara foto

» » Salate

Salata mozaic

Autor: Alinutza (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alinutza (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2012

Ingrediente
5 cartofi de marime medie, 5 morcovi mari, 1 ceapa mare, 1/2 pahar orez cu bob lung, 150 gr piept de pui, 100 ml ulei, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Cartofii si morcovii se curata si se spala. Cartofii se taie cubulete, iar morcovii rondele mai groase, de aproximativ 0.5 cm.

2. Dupa ce s-au spalat si taiat, cartofii si morcovii se pun la fiert impreuna, in acelasi vas, adaugandu-se sare dupa gust.

3. Orezul se pune la umflat circa 10-15 minute. Intre timp, se curata si se spala ceapa.

4. Dupa expirarea timpului mentionat mai sus, orezul se pune la fiert separat de celelalte legume, dar impreuna cu ceapa. Nu se adauga sare, ci doar 1.5 - 2 pahare de apa.

5. Cartofii si morcovii se iau de pe foc atunci cand se observa ca morcovul este fiert "al dente".

6. In principiu, orezul fierbe mai repede decat celelalte legume. Cand este gata se ia de pe foc, se drege cu sare sau condiment pe baza de legume. In ceea ce priveste ceapa, eu am taiat-o in doua jumatati, dar voi puteti sa o taiati cum doriti. Daca sotul, fiul sau cel/cea cu care doriti sa va bucurati de salata nu iubesc ceapa, cel mai bine este sa o scoateti din orezul fiert si sa nu o adaugati in salata. Asa am facut eu :)

7. Cartofii si morcovii se scurg de apa in care au fiert si se pun intr-o salatiera.

8. Pieptul de pui (o jumatate) se taie fasii de aproximativ 0.5 cm si se adauga intr-o tigaie de prajit incinsa, in care s-a turnat uleiul.

9. Dupa ce puiul s-a prajit, se adauga peste el orezul, se reduce focul si se amesteca astfel cu puiul si uleiul. Ati creat astfel un dressing pentru salata.

10. Dressingul obtinut se rastoarna in salatiera si se amesteca cu cartofii si morcovii.

11. La final gustati si vedeti daca in functie de gustul dumneavoastra, doriti mai multe condimente.



Observatii finale:



1. Salata se mananca fara paine, pentru ca este foarte consistenta. Totusi, daca cei de la masa, doresc si paine, se poate servi cu paine prajita de preferinta.

2. Aceasta salata "mozaic" se poate consuma calda sau rece, dupa cum va place.

3. Salata a fost rodul inspiratiei de sambata spre seara, cand doream sa mananc ceva la cina si nu aveam prea multe prin bucatarie. Dupa cum vedeti, ingredientele sunt foarte simple si cu siguranta se gasesc in orice casa, mai saraca sau mai bogata.



Nu in ultimul rand...Pofta buna! Sunt sigura ca cei dragi vor fi incantati de o astfel de cina copioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mozaic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata mozaic

Salata mozaic

Tai rosiile, telemeaua,branza topita si castravetii in cuburi, ceapa in feliute,adaugi crutoanele,

22 voturi    5 comentarii
20 min
Salate reci
Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte

Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte

Pune apa la fiert cu 1 lingurita de sare.Dupa ce a dat in clocot, adauga faina de malai in ploaie,

10 voturi    9 comentarii
45 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 5 cartofi de marime medie
  • 5 morcovi mari
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 pahar orez cu bob lung
  • 150 gr piept de pui
  • 100 ml ulei
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de boeuf