Se pun ouale la fiert si se fierb aprox. 5 minute din momentul in care apa clocoteste; se clatesc apoi cu apa rece, se curata si se taie rondele.
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Pentru salata orientala se aleg cartofii mici, care altfel sunt greu de curatat. Se tin pe foc in jur de 30 minute dupa ce apa a inceput sa fiarba - se incearca intepand cu o furculita. Nu se tin prea mult pe foc deoarece pentru salata orientala trebuie taiati felii subtiri si sunt dificil de taiat daca fierb prea mult (se sfarama).
In timp ce cartofii fierb se amesteca otetul cu ulei, sare, piper si ceapa taiata; se lasa cateva minute amestecul pentru ca ceapa sa se marineze un pic si sa isi piarda iuteala.
Cartofii fierti se curata de coaja, se taie rondele si se adauga in sosul preparat anterior. Pentru ca salata orientala sa iasa gustoasa cartofii trebuie pusi in sos fierbinti, pentru ca sosul sa ii patrunda. Se adauga la salata orientala rondelele de oua, maslinele. Se amesteca bine. Se gusta de sare si otet.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii