autor:

kok miori

» » Salate

Salata pentru zile de arsita

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 august 2010

Ingrediente
2 buchete de frunze de salata, 250 gr de telemea sau alta brinza usor sarata taiata in cuburi mici, 4 pahare de cuburi de harbuz proaspat rece de la frigider, 1 ceapa rosie potrivita taiata rondele subtiri, , Pentru sos:, , 2 linguri ulei de masline, 2 linguri otet balsamic, sare, piper la gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se lasa frunzele de salata in apa cu gheata ptr jumatate de ora dupa care se scot din apa se usuca si se rup bucati.-frunzele tinindu-le in apa cu geata devin fragede si sint mai gustoase.

Se pregateste sosul si se toarna peste cuburile de brinza.

Se amesteca harbuzul cu ceapa si frunzele de salata intr-un bol mare si se presoara brinza cu sosul pe deasupra.Se poate adauga si citeva masline negre taiate in rondele.Se pregateste totul aproape de servire altfel totul se inmoaie si nu mai are acelasi gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata pentru zile de arsita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata  Alexandra

Salata Alexandra

Feliile de bacon se pun pe grill, sa se faca un pic crocante, dupa care o felie se taie in 2-3 bucati

31 voturi    7 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de orez cu surimi

Salata de orez cu surimi

- punem la fiert orezul în apă cu sare și puțin ulei; după ce a fiert, îl răcim

1 vot    2 comentarii
45 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Interesanta reteta, dar nu e de pe la noi.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Buna salata asta, acum cand nici nu-ti vinesa te apropii de aragaz, ca te si arzi!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 buchete de frunze de salata
  • 250 gr de telemea sau alta brinza usor sarata taiata in cuburi mici
  • 4 pahare de cuburi de harbuz proaspat rece de la frigider
  • 1 ceapa rosie potrivita taiata rondele subtiri
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare
  • piper la gust

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Interesanta reteta, dar nu e de pe la noi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie

Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele. Vara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata cu ton, avocado si mozzarella Salata cu ton, avocado si mozzarella

Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de orez cu legume si creveti