autor:

kok miori

» » Salate

Salata pentru zile de arsita

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 august 2010

Ingrediente
2 buchete de frunze de salata, 250 gr de telemea sau alta brinza usor sarata taiata in cuburi mici, 4 pahare de cuburi de harbuz proaspat rece de la frigider, 1 ceapa rosie potrivita taiata rondele subtiri, , Pentru sos:, , 2 linguri ulei de masline, 2 linguri otet balsamic, sare, piper la gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se lasa frunzele de salata in apa cu gheata ptr jumatate de ora dupa care se scot din apa se usuca si se rup bucati.-frunzele tinindu-le in apa cu geata devin fragede si sint mai gustoase.

Se pregateste sosul si se toarna peste cuburile de brinza.

Se amesteca harbuzul cu ceapa si frunzele de salata intr-un bol mare si se presoara brinza cu sosul pe deasupra.Se poate adauga si citeva masline negre taiate in rondele.Se pregateste totul aproape de servire altfel totul se inmoaie si nu mai are acelasi gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata pentru zile de arsita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata din icre de crap

Salata din icre de crap

Se mixeaza icrele,la inceput crude,apoi se toarna cate putin ulei,ca la maioneza, pana se leaga.Cand

3 voturi    0 comentarii
20 min
Salate reci
Salată Boeuf (cu piept de pui)

Salată Boeuf (cu piept de pui)

Cartofii, morcovul şi pătrunjelul rădăcină, se spală foarte bine, şi apoi se pun în coajă

13 voturi    9 comentarii
3h
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Interesanta reteta, dar nu e de pe la noi.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Buna salata asta, acum cand nici nu-ti vinesa te apropii de aragaz, ca te si arzi!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 buchete de frunze de salata
  • 250 gr de telemea sau alta brinza usor sarata taiata in cuburi mici
  • 4 pahare de cuburi de harbuz proaspat rece de la frigider
  • 1 ceapa rosie potrivita taiata rondele subtiri
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare
  • piper la gust

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Interesanta reteta, dar nu e de pe la noi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec sau coniac. Se curata merele si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate
Salata in straturi pentru iarna Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Salata asortata