autor:

Fara foto

» » Salate

Salata romana cu branza si nuci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 felii paine alba (sau intermediara), , 30 g unt, , 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete, , 1 salata verde,, 60 g cascaval dat pe razatoarea mare, , 40 g nuci zdrobite., Pentru sos: 1 ou mic, , 80 ml untdelemn, , 1 lingura zeama de lamaie, , 2 fileuri de sardele (din conserva), , 1 lingurita mustar.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se indeparteaza coaja si se taie painea cubulete de 1 cm latime. Se topeste untul intr-o tigaie, se prajesc cubuletele de paine, pana ce se rumenesc frumos, si se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga. Se pune in tigaie slaninuta si se rumeneste, amestecand intruna. Apoi se scoate si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Salata spalata si zvantata se rupe (sau se taie) bucati potrivite, se pune intr-un castron impreuna cu painea si slaninuta si se amesteca bine. Sosul: Se pune oul (intreg, cu coaja) in apa clocotita, se lasa sa fiarba un minut, se scoate, se curata de coaja si se freaca pana ce devine omogen, dupa care se adauga uleiul, zeama de lamaie, fileurile de sardele si mustarul si se amesteca pana ce maioneza este neteda. Sosul se toarna peste salata, inainte de-a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata romana cu branza si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata cu sardine si rosii

Salata cu sardine si rosii

Taiem ceapa julienne si rosiile jumatati/sferturi (asta dupa cum aveti chef). Taiem si patrunjelul

0 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de vinete

Salata de vinete

Se coc vinetele pe aragaz,in cuptor sau la gratar.Cand vinetele se inmoaie si scad din volum inseamna

16 voturi    12 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 felii paine alba (sau intermediara)
  • 30 g unt
  • 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete
  • 1 salata verde,
  • 60 g cascaval dat pe razatoarea mare
  • 40 g nuci zdrobite.
  • Pentru sos: 1 ou mic
  • 80 ml untdelemn
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 fileuri de sardele (din conserva)
  • 1 lingurita mustar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de beouf