Salata verde se spala bine , se rupe fasii mai mari si se aseaza pe mijlocul unei farfurii (sau bol). Cascavalul, branza, pastrama si sunca presata se taie in bastonase potrivite ca grosime. Rosiile si castravetii se feliaza. Ardeiul gras se taie julienne.
SE face sosul vinaigrette astfel: intr-un bol se pune putin mustar dulce, apoi sare si putin otet( sau suc de lamaie ). Se amesteca. Se toarna apoi ulei de masline, in fir subtire ( ca la maioneza) si se amesteca continuu.Se mai potriveste gustul cu sare, daca e nevoie. La sfarsit se pune in sos verdeata tocata.
Legumele si celelalte ingrediente se aseaza peste motul de salata verde, cat mai estetic. Salata se stropeste cu sos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii