autor:

burdulea maria elena

» » Salate

SALATA SIMPLA DE VINETE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2009

Ingrediente
1 kg de vinete, ulei, ceapa. sare, gogosar si patrunjel verde pt ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curata, se toaca, se pun intrun castron. Adaugam peste ele ulei , sare, ceapa razuita si se amesteca bine. Vara eu nu pun maioneza la vinete, sunt mai gustoase simple. Le consumam la dejun sau la cina, langa branza de casa din cas de oaie, sau langa un salam uscat, alaturi de rosii, ardei sau gogosari.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA SIMPLA DE VINETE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Chec de ciuperci

Chec de ciuperci

Ceapa si ciupercile taiate se pun intr-o cratita cu putin ulei si se calesc pana se evapora toata

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Salata Prat

Salata Prat

Se taie painea in cubulete si se pune intr-o tava la cuptor pentru a se face crutoanele, atentie

13 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Da, imi amintesc ca si mama le facea asa simple, dar din momentul in care a venit la moda maioneza, le preparam numai cu maioneza.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Foarte frumoasa prezentarea. Si eu pun galbenus de cel mai multe ori.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Eu asa manca non spot salata de vinete.Eu pun in plus si un dovlecel fiert.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Foarte frumoasa prezentarea,felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Maria Elena, reţeta este clasică, dar prezentarea merită nota 20. Nici eu nu pun maioneză, mai degrabă un gălbenuş când mi se par vinetele prea amare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Vekas (Chef de cuisine)

Da, imi amintesc ca si mama le facea asa simple, dar din momentul in care a venit la moda maioneza, le preparam numai cu maioneza.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata cu paste, piept de pui si porumb Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o sită. Se

4 voturi    0 comentarii
30 min
Salate reci
Salata de castraveti cu iaurt Salata de castraveti cu iaurt

E posibil ca multi sa nu cunoasca acesta salata delicioasa, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Se poate servi

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de legume