Ceapa se toaca marunt, usturoiul se taie felii subtiri, iar morcovul se taie in rondele;
Mazarea se fierbe in apa fierbinte cu sare, se strecoara, se topeste untul intr-o cratita si cand incepe sa fiarba, se pune ceapa, morcovul si usturoiul;
Se calesc pana cand ceapa devine sticloasa, se adauga orezul si se caleste trei minute, amestecand continuu. Se toarna apoi apa cat sa-l depaseasca insa cu doua degete, sare si piper;
Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, se adauga boabele de porumb scurse de apa si mazarea. Se amesteca si se mai fierbe inca 15 minute;
Se opreste focul, se acopera cratita cu un capac pentru cinci minute;
Bastonasele de surimi se oparesc, se scurg si se taie in cuburi. Se pun intr-un castronel, impreuna cu ghimbirul, doua linguri de ulei de masline, sucul de lamaie, sarea si piperul.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii