Salata verde cu ou si smantana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 6-8 salate mari
  • * 1/2 pachet unt
  • * 6 oua
  • * 300 g smantana
  • * 6-8 catei usturoi
  • * 1 cana lapte dulce
  • * 4-5 linguri lapte batut (sau sana)
  • * 1 legatura ceaps verde (sau o ceapa mare alba)
  • * 1 legatura marar verde
  • * sare

Mod de preparare

1. Speli foarte bine salata si o rupi bucati.

2. Cureti ceapa, o tai marunt,usturoiul il faci mujdei.

3. Bati ouaie impreuna cu 1/2 din cantitatea de smantana si putin lapte dulce.

4. Topesti untul intr-o cratita, pui ceapa si, cand este calita, adaugi salata rupta, tot cate putin dupa cum se inmoaie.

5. Acoperi vasul si lasi sa se prajeasca.

6. Daca salata nu lasa zeama suficienta, ca sa nu se arda, adaugi putin lapte dulce si lasi in continuare sa fiarba circa 20-25 minute.

7. Dupa ce a fiert complet, pui si compozitia de oua cu smantana si lapte, pe cate in prealabil le-ai batut bine impreuna.

8. Amesteci si lasi sa mai fiarba putin.

9. Spre final, adaugi mujdeiul si mararul tocat marunt, amesteci bine si, dupa circa 2-3 minute, tragi de pe foc.

10. Dupa ce s-a racit putin, adaugi restul de smantana, potrivesti de sare, adaugi cateva linguri de lapte batut sau sana si amesteci.

11. Trebuie sa se simta gustul de usturoi si aroma de marar.

12. Aduci la masa, calda cu mamaliguta sau salata sa fie rece cu mamaliguta calda si cu paine coapta pe vatra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise