1. Speli foarte bine salata si o rupi bucati.
2. Cureti ceapa, o tai marunt,usturoiul il faci mujdei.
3. Bati ouaie impreuna cu 1/2 din cantitatea de smantana si putin lapte dulce.
4. Topesti untul intr-o cratita, pui ceapa si, cand este calita, adaugi salata rupta, tot cate putin dupa cum se inmoaie.
5. Acoperi vasul si lasi sa se prajeasca.
6. Daca salata nu lasa zeama suficienta, ca sa nu se arda, adaugi putin lapte dulce si lasi in continuare sa fiarba circa 20-25 minute.
7. Dupa ce a fiert complet, pui si compozitia de oua cu smantana si lapte, pe cate in prealabil le-ai batut bine impreuna.
8. Amesteci si lasi sa mai fiarba putin.
9. Spre final, adaugi mujdeiul si mararul tocat marunt, amesteci bine si, dupa circa 2-3 minute, tragi de pe foc.
10. Dupa ce s-a racit putin, adaugi restul de smantana, potrivesti de sare, adaugi cateva linguri de lapte batut sau sana si amesteci.
11. Trebuie sa se simta gustul de usturoi si aroma de marar.
12. Aduci la masa, calda cu mamaliguta sau salata sa fie rece cu mamaliguta calda si cu paine coapta pe vatra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii