autor:

Anca E. Voicu

» » Aluaturi si Foietaje

Saleuri de casa cu susan, cimbru si oregano

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2016

Ingrediente
pentru aluat:, 3 linguri smantana, 200 g margarina, faina cat cuprinde, 100 g cascaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat, 1 lingurita sare, 1 plic praf de copt, 1 ou pt aluat + 1 ou pentru uns aluatul, Susan, cimbru si oregano

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Aceasta e reteta mea de saleuri cu aluat facut in casa si decorate cu seminte de susan, cimbru si oregano. Sunt numai bune pentru pauza de la scoala sau de la serviciu. Sper sa va placa!





Mod de preparare:

Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina pana obtinem o coca buna de intins. Aluatul meu a iesit moale, dar asta a facut ca saleurile sa fie gustoase si sa nu se usuce. Daca le vreti mai tari, adaugati mai multa faina.

Se da aluatul 30 de minute la frigider.



Se preincalzeste cuptorul.

Se presara faina din abundenta pe masa de lucru si se imparte aluatul in 2 parti. Pe primul il intindem cu sucitorul intr-o foaie grosuta, cam de 2-3 cm, iar restul de aluat il vom da la frigider cat ne vom ocupa de prima parte.

Se taie aluatul in fasii cu un cutit dat prin faina, intrucat aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul batut bine si se orneaza cu restul de cascaval ras. Se decoreaza cu seminte de susan si condimentele preferate.



Se asaza intr-o tava, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc iute, cam 15-20 de minute sau pana devin aurii.

Eu am obtinut 4 tavi de saleuri.





Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/saleuri-de-casa-cu-susan-cimbru-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa cu susan, cimbru si oregano" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
saratele fragede

saratele fragede

* Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Faina se amesteca bine cu untura si margarina,pina

34 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu praz

Placinta cu praz

-se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca este prea lipicios se mai adauge faina ) -se

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sonia , 21 ianuarie 2018

    Foarte bune.

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 3 linguri smantana
  • 200 g margarina
  • faina cat cuprinde
  • 100 g cascaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou pt aluat + 1 ou pentru uns aluatul
  • Susan
  • cimbru si oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Sonia

Foarte bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza