Batem albușurile cu praful de sare într-un castron încăpător. Adăugăm oțetul (eu am folosit oțet de mere cu miere), apoi zahărul treptat și mixăm continuu până când obținem o bezea densă fixată pe paletele mixerului.
Mutăm spuma de ou pe bain marie și o amestecăm continuu pentru a nu se brânzi. O luăm de pe abur când aceasta devine caldă (după cca. 10 minute). Adăugăm nuca măcinată pe care o încorporăm ușor având grijă ca spuma să nu se lase.
Cu ajutorul unui poș de patiserie formăm bezele în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt. Uscăm bezelele în cuptorul preîncălzit aproximativ o oră. Temperatura trebuie să fie în jur de 70-90 de grade ( depinde de cuptor ). La cuptorul clasic ușa trebuie lăsată întredeschisă, sau ventilația pornită la cuptoarele electrice.
Cât timp bezelele se uscă, ne ocupăm de cremă.
Amestecăm bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută. Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. Apoi, o lăsăm să se răcească iar între timp omogenizăm bine untul până când devine cremos ( de preferat cu o spatulă sau lingură din lemn ). Adăugăm compoziția răcită peste unt și mixăm. Punem crema la frigider.
Când bezelele s-au uscat și s-au răcit le unim cu cremă, apoi le trecem prin nuca măcinată.
Poftă bună!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii