autor:

CulinaryRainbow

» » Prajituri

Sarah Bernard ( tobițe )

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente:, 10 albușuri, un praf de sare, 450-500 g zahăr, o linguriță cu oțet sau zeamă de lămâie, 250 g nucă măcinată + nucă măcinată pentru final, , Ingrediente cremă:, 5 ouă, 400 g zahăr, 400 g unt 82% la temperatura camerei, 40 g cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Batem albușurile cu praful de sare într-un castron încăpător. Adăugăm oțetul (eu am folosit oțet de mere cu miere), apoi zahărul treptat și mixăm continuu până când obținem o bezea densă fixată pe paletele mixerului.

Mutăm spuma de ou pe bain marie și o amestecăm continuu pentru a nu se brânzi. O luăm de pe abur când aceasta devine caldă (după cca. 10 minute). Adăugăm nuca măcinată pe care o încorporăm ușor având grijă ca spuma să nu se lase.



Cu ajutorul unui poș de patiserie formăm bezele în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt. Uscăm bezelele în cuptorul preîncălzit aproximativ o oră. Temperatura trebuie să fie în jur de 70-90 de grade ( depinde de cuptor ). La cuptorul clasic ușa trebuie lăsată întredeschisă, sau ventilația pornită la cuptoarele electrice.



Cât timp bezelele se uscă, ne ocupăm de cremă.

Amestecăm bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută. Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. Apoi, o lăsăm să se răcească iar între timp omogenizăm bine untul până când devine cremos ( de preferat cu o spatulă sau lingură din lemn ). Adăugăm compoziția răcită peste unt și mixăm. Punem crema la frigider.

Când bezelele s-au uscat și s-au răcit le unim cu cremă, apoi le trecem prin nuca măcinată.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarah Bernard ( tobițe )" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bomboane de biscuiti si cocos

Bomboane de biscuiti si cocos

Se zdrobesc biscuitii cat mai fin si se amesteca cu 100gr de cocos. Se adauga laptele condensat si

39 voturi    29 comentarii
20 min
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 10 albușuri
  • un praf de sare
  • 450-500 g zahăr
  • o linguriță cu oțet sau zeamă de lămâie
  • 250 g nucă măcinată + nucă măcinată pentru final
  • Ingrediente cremă:
  • 5 ouă
  • 400 g zahăr
  • 400 g unt 82% la temperatura camerei
  • 40 g cacao

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Simo