autor:

CulinaryRainbow

» » Prajituri

Sarah Bernard ( tobițe )

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente:, 10 albușuri, un praf de sare, 450-500 g zahăr, o linguriță cu oțet sau zeamă de lămâie, 250 g nucă măcinată + nucă măcinată pentru final, , Ingrediente cremă:, 5 ouă, 400 g zahăr, 400 g unt 82% la temperatura camerei, 40 g cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Batem albușurile cu praful de sare într-un castron încăpător. Adăugăm oțetul (eu am folosit oțet de mere cu miere), apoi zahărul treptat și mixăm continuu până când obținem o bezea densă fixată pe paletele mixerului.

Mutăm spuma de ou pe bain marie și o amestecăm continuu pentru a nu se brânzi. O luăm de pe abur când aceasta devine caldă (după cca. 10 minute). Adăugăm nuca măcinată pe care o încorporăm ușor având grijă ca spuma să nu se lase.



Cu ajutorul unui poș de patiserie formăm bezele în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt. Uscăm bezelele în cuptorul preîncălzit aproximativ o oră. Temperatura trebuie să fie în jur de 70-90 de grade ( depinde de cuptor ). La cuptorul clasic ușa trebuie lăsată întredeschisă, sau ventilația pornită la cuptoarele electrice.



Cât timp bezelele se uscă, ne ocupăm de cremă.

Amestecăm bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută. Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. Apoi, o lăsăm să se răcească iar între timp omogenizăm bine untul până când devine cremos ( de preferat cu o spatulă sau lingură din lemn ). Adăugăm compoziția răcită peste unt și mixăm. Punem crema la frigider.

Când bezelele s-au uscat și s-au răcit le unim cu cremă, apoi le trecem prin nuca măcinată.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarah Bernard ( tobițe )" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi

Gogosi

Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldud,. Se adauga ouale, vanilia si incet,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Briose bicolore (reteta testata)

Briose bicolore (reteta testata)

Se mixeaza untul (margarina) cu zaharul, ouale si cativa stropi de esenta de vanilie. Se adauga si

7 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 10 albușuri
  • un praf de sare
  • 450-500 g zahăr
  • o linguriță cu oțet sau zeamă de lămâie
  • 250 g nucă măcinată + nucă măcinată pentru final
  • Ingrediente cremă:
  • 5 ouă
  • 400 g zahăr
  • 400 g unt 82% la temperatura camerei
  • 40 g cacao

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Napolitane cu caramel si nuca