autor:

rralu17

» » Mancaruri cu peste

Saramura de peste (crap)

Autor: rralu17 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rralu17 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010

Ingrediente
2 crapi (aprox 6kg impreuna), boia dulce, boia iute, sare,, ardei iute, 1/2 legatura de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata pestii(in cazul in care nu sunt cumparati gata curatati), se despart in doua pe lungul coloanei vertebrale, apoi fiecare jumatate se portioneaza dupa preferinte. Se sareaza bucatile de peste si se lasa sa stea aprox 20 de minute pentru a patrunde sarea.
Intre timp, se pregateste intr-o cratita mai mare zeama de saramura. Se pun aprox 1,5l apa rece in care se adauga boia, piper, sare, ardeiul iute si frunzele de patrunjel tocate marunt.
Dupa cele 20 minute, se prajeste pestele pe gratar si pe masura ce este gata, fiecare bucata de peste se scufunda in saramura pregatita, imediat dupa luarea de pe gratar.
Se lasa totul sa se \"odihneasca\" aprox 1 ora pentru a se intrepatrunde mirodeniile. Se poate servi cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste (crap)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sardina prajita, cu mamaliga si mujdei

Sardina prajita, cu mamaliga si mujdei

Mincarea asta imi aduce aminte de mare, de concediile de pe litoral. Cind treceai pe linga o terasa

6 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
PANGASIUS  PANE

PANGASIUS PANE

Portionezi fileul de pangasius. Marinezi feliile de peste in sosul obtinut din: vin alb,ulei de masline,

8 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 crapi (aprox 6kg impreuna)
  • boia dulce
  • boia iute
  • sare,
  • ardei iute
  • 1/2 legatura de patrunjel

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Plachie de peste