Saramura de peste (crap)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 crapi (aprox 6kg impreuna)
  • boia dulce, boia iute
  • sare,piper
  • ardei iute
  • 1/2 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se curata pestii(in cazul in care nu sunt cumparati gata curatati), se despart in doua pe lungul coloanei vertebrale, apoi fiecare jumatate se portioneaza dupa preferinte. Se sareaza bucatile de peste si se lasa sa stea aprox 20 de minute pentru a patrunde sarea.

Intre timp, se pregateste intr-o cratita mai mare zeama de saramura. Se pun aprox 1,5l apa rece in care se adauga boia, piper, sare, ardeiul iute si frunzele de patrunjel tocate marunt.

Dupa cele 20 minute, se prajeste pestele pe gratar si pe masura ce este gata, fiecare bucata de peste se scufunda in saramura pregatita, imediat dupa luarea de pe gratar.

Se lasa totul sa se \"odihneasca\" aprox 1 ora pentru a se intrepatrunde mirodeniile. Se poate servi cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise