Ingrediente
2 pui, 4 catei usturoi, 1 ardei iute, 2 ardei grasi copti, 2 rosii mari coapte pe gratar, 1 lingura cu varf sare de mare, 1/4 lingurita boabe piper, 1 legatura patrunjel, cateva fire cimbru proaspat, 1 frunza foarte mica dafin
Dificultate: Redusa | Timp: nespecificat
28 voturi
Mod de preparare
Prajim carnea de pui pe gratar. In acelasi timp punem ardeii grasi si rosiile pe gratar. Cat timp se prajesc carnea si legumele, punem intr-o oala la fiert 700 ml apa cu un ardei iute taiat felii, cimbru, boabe de piper, dafin si sare. Lasam sa fiarba cam 5 minute la foc mic. Luam legumele prajite si le punem in saramura, impreuna cu usturoiul taiat felii o parte, restul fiind pisat (2 catei), apoi mai fierbem cateva minute. Cand este si puiul prajit, il punem intr-un vas termorezistent. Turnam saramura peste acesta si dam totul la cuptor pentru 20 minute, la 200°C.
Scoatem puiul din cuptor si presaram patrunjel verde tocat marunt.
Servim saramura de pui fierbinte cu mamaliga calda.
Pofta buna!
Reteta oferita de blogul Divainbucatarie.ro
Mitran Florin , 06 septembrie 2014
acum incerc si eu dar cred ca este f buna
, 24 septembrie 2013
sau se mai mananca cu paine facuta la cuptor de pamant ,deja im ploua in gura
este foarte bun , 24 septembrie 2013
este uor de facut si fff gustos...merita incercarea.
adissan , 23 septembrie 2013
mmm
Susana Juchi , 30 august 2013
MI PIACE
Oana Raluca Cristea , 30 august 2013
Bun!
Lucica Matei , 30 august 2013
foarte buna