autor:

TeoBucatar

» » Mancaruri cu peste

Saramura pescareasca

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2011

Ingrediente
-un file fitofag sarat(cca 400 g),, -un file fitofag proaspat(cca5-600g,, -2 bucati macrou (500 g),, -marar,, -patrunjel,, -cimbru,, -50 ml ulei,, -2 rosii proaspete,, -1ardei iute,, -un ardei capia mare,, -3-4 catei usturoi,, -o lingurita de boia dulce,, Partea care mi-a placut la reteta este ca usturoiul, ardeiul capia si ardeiul iute sunt optionale si gustul saramurei nu are cu nimic de suferit daca nu le folositi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Pestele sarat trebuie pus cateva ore in apa pentru ca altfel riscati sa nu il puteti manca. Asa ca, odata desarat acest peste puteti trece si la pregatirea celuilalt. Adica, se spala, se curata de solzi(aici am ignorat faza cu pestele pus pe gratar cu solzi cu tot pentru ca nu se cade la o saramura asa de buna). Se taie pestele cum doriti de mare, se unge cu ulei si se prajeste pe gratar, la foc ceva mai iute asa ca nu se va lipi deloc.
Atentie la cat de bine ati desarat fitofagul, eu nu mai sarez pestele proaspat. Pe gratar, alaturi de peste puneti rosiile, ardeiul capia si cel iute. Odata coapte legumele se curata de coaja, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas mai maricel care sa cuprinda si pestele. Se adauga usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, verdeturile tocate marunt si uleiul. Cand pestele este gata se pune peste celelalte ingredinte iar peste toate se toarne 500 ml apa fiarta(chiar clocotita). Se acopera vasul si se lasa sa se odihneasca si sa se intrepatrunda aromele, atat cat aveti radare(cel putin 10 min).
Cred ca va dati seama ce nebunie de saramura iese aici! Cum va spuneam, pentru mine personal fac reteta fara ardei si usturoi(de ardei iute nu mai vorbesc) si tot grozava iese. Savoarea este data de pestele sarat, de prezenta legumelor si mai ales de cea a cimbrului. Este posibil ca aceste cantitati sa nu fie suficiente pentru sase portii!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura pescareasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius la cuptor

File de pangasius la cuptor

1. Spalam fileul de pangasius, ii dam sare si piper 2. Taiem lamaia, rosiile si ceapa rondele, usturoiul

17 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Pestele se spala bine si se sareaza din timp, e bine sa-l lasam asa cateva ore. Recomand coacerea

26 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 07 septembrie 2014

    In Delta ,pestele se frige cu solzi pe tabla cu sare ,eu nu curat solzii si ii pun si ardei iute ,de gustibus

  • Fara foto

    Angelica Damian , 17 august 2013

    O bunatate de te lingi pe degete!

  • Fara foto

    Dana Nisipeanu , 16 august 2013

    O NEBUNIE!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Arata super! Sunt sigura ca este foarte bun!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Un deliciu!***** Sunt nr.4, asa ca daca ai facut pentru 6 persoane ma inscriu si eu la o portie...ha ha ha...

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Multumesc,multumesc,multumesc!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Arata nemaipomenit!!! Mi-ai facut o pofta!!!...Nu am mai mancat de mult saramura...

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Super buna!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Excelenta reteta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • -un file fitofag sarat(cca 400 g),
  • -un file fitofag proaspat(cca5-600g,
  • -2 bucati macrou (500 g),
  • -marar,
  • -patrunjel,
  • -cimbru,
  • -50 ml ulei,
  • -2 rosii proaspete,
  • -1ardei iute,
  • -un ardei capia mare,
  • -3-4 catei usturoi,
  • -o lingurita de boia dulce,
  • Partea care mi-a placut la reteta este ca usturoiul
  • ardeiul capia si ardeiul iute sunt optionale si gustul saramurei nu are cu nimic de suferit daca nu le folositi.

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

67 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Maria Markov (Chef de cuisine)

Arata super! Sunt sigura ca este foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Piftie de peste Piftie de peste

1. Pe?tele cur??at ?i sp?lat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de ap?, împreun? cu legumele ( doar vreo 4-5 c??ei

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Ghiveci de legume si midii afumate Ghiveci de legume si midii afumate

Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime. Se caleste usturoiul impreuna cu baconul taiat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Creveti pe pat de rosii