Saratele cu cascaval

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Saratele cu cascaval

Ingrediente

  • 480 g faina
  • 160 g untura
  • 150 g cascaval ras
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 1 ou, sare, chimen

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga sarea si laptele.

Intr-un castron se framanta faina cu untura si cascavalul ras apoi se inglobeaza lapte cu drojdia, in cantitati mici pana obtinem un aluat tare ce nu se mai lipeste de mana.

Pudram cu putina faina planseta si asezam aluatul, lasandu-l sa se odihneasca 30 min.

Se taie cate o bucata pe care o intindem in foaie de 5 mm (avem grija sa pudram cu faina planseta).

Cu rotita taiem bagete pe care le asezam in tava unsa cu untura sau pe hartie de copt. Le ungem cu ou batut cu sare si apoi presam chimen.

Se coc aproximativ 15 mim. la foc mijlociu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise