autor:

Luana

» » Aperitive

Saratele la presa

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Ingrediente
Reteta pentru nostalgici, , 1kg faina, 200g unt sau margarina, 200g branza Emental sau cedar, 2-3 linguri parmezan, 1 lingura sare, 1 lingura chimen, 1 lingurita bicarbonat de amoniu, apa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

31 voturi

Mod de preparare

Se da branza pe razatoare.Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga apa pana cand obtinem un aluat neted si elastic.Din aluatul obtinut se fac bilute de marimea unei nuci.Se incalzeste presa(a mea este electrica,dar stiu ca in Romania exista presa care se pune pe flacara).Se pune cate o biluta de aluat in centrul formei si se preseaza.Se coc cca. 2 minute(la presa mea fiind electrica le coace pe ambele parti,la cele pe flacara presupun ca trebuie intoarsa presa).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele la presa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Friganele cu parmezan la Doubletta

Friganele cu parmezan la Doubletta

Se incinge Doubletta, se unge cu unt. Feliile de paine se taie triunghiuri, se dau prin oul batut

0 voturi    3 comentarii
5 min
Aperitive cu brinza
Rosii umplute cu salata greceasca

Rosii umplute cu salata greceasca

Taiati capacul de la rosii, apoi goliti-le cu grija. Puneti ce ati scos din rosii intr-un vas, adaugati

20 voturi    4 comentarii
5 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oana Alexa-Gonczi , 29 martie 2015

    duminica in piata. 25 lei noua

  • Fara foto

    Adina Blaj , 23 decembrie 2014

    de unde ai luat presa??? :)

  • Fara foto

    Angelica Csiszar , 27 noiembrie 2014

    Adela Boldis presa de gaufre nu-i la fel cu cea de saratele, cea de gaufre le face mai groase....

    • Fara foto

      delidona , 15 august 2014

      foarte bune si am copt multe

    • Fara foto

      Alex Cueru , 09 februarie 2014

      Cate saratele ies?

    • Fara foto

      Maria Cicioc , 28 ianuarie 2014

      Si eu fac ,dar le framant cu smantana nu cu apa !

    • Fara foto

      Daniela Muntean , 14 octombrie 2013

      de unde ai luat presa de facut saratele'

    • Fara foto

      Valentin Emmy Dionisie , 13 octombrie 2013

      preferatele mele yammy

    • Magdalena_Draghici

      Magdalena_Draghici (Bucatar) , 29 august 2013

      buna ziua la toata lumea! eu locuiesc in Franta si fac saleurile la aparatul de gaufre!!! este acelasi sistem, nu este pe foc este electric si sunt super!! pofta buna reteta asta o faceam cu mama cu aparatul de fonta pe aragaz, pentru vacanta la mare si rontaiam pe plaje, sau in tren!!!! ce vremuri !!!pofta buna!!!

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

      Buna Paul, Imi cer scuze ca n-am raspuns pana acum,dar sunt cateva luni bune de cand nu m-am mai logat.Eu locuiesc in Canada iar aparatul l-am cumparat de la un magazin italian.In Romania probabil se gaseste la magazinele cu aparatura electro-casnica

    • Fara foto

      paul (Bucatar) , 04 decembrie 2011

      Imi spunet va rog de unde at cumparat presa pentru ca as vrea sa-mi cumpar si eu una

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      ce bune sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

31 voturi

Ingrediente

  • Reteta pentru nostalgici
  • 1kg faina
  • 200g unt sau margarina
  • 200g branza Emental sau cedar
  • 2-3 linguri parmezan
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

10 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

delidona

foarte bune si am copt multe

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitive reci