autor:

Luana

» » Aperitive

Saratele la presa

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Ingrediente
Reteta pentru nostalgici, , 1kg faina, 200g unt sau margarina, 200g branza Emental sau cedar, 2-3 linguri parmezan, 1 lingura sare, 1 lingura chimen, 1 lingurita bicarbonat de amoniu, apa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

38 voturi

Mod de preparare

Se da branza pe razatoare.Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga apa pana cand obtinem un aluat neted si elastic.Din aluatul obtinut se fac bilute de marimea unei nuci.Se incalzeste presa(a mea este electrica,dar stiu ca in Romania exista presa care se pune pe flacara).Se pune cate o biluta de aluat in centrul formei si se preseaza.Se coc cca. 2 minute(la presa mea fiind electrica le coace pe ambele parti,la cele pe flacara presupun ca trebuie intoarsa presa).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele la presa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cas (de oaie) pane

Cas (de oaie) pane

Feliile de cas se dau prin faina, oul batul si apoi pesmet. Dupa ce au fost date prin toate, cele

8 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive cu brinza
Bulete de cașcaval

Bulete de cașcaval

Batem bine cele 2 ouă cu un tel. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Adăugăm

21 voturi    13 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina , 09 aprilie 2018

    Perfect! Multumesc!

  • Fara foto

    Oana Alexa-Gonczi , 29 martie 2015

    duminica in piata. 25 lei noua

  • Fara foto

    Adina Blaj , 23 decembrie 2014

    de unde ai luat presa??? :)

    • Fara foto

      Angelica Csiszar , 27 noiembrie 2014

      Adela Boldis presa de gaufre nu-i la fel cu cea de saratele, cea de gaufre le face mai groase....

    • Fara foto

      delidona , 15 august 2014

      foarte bune si am copt multe

    • Fara foto

      Alex Cueru , 09 februarie 2014

      Cate saratele ies?

    • Fara foto

      Maria Cicioc , 28 ianuarie 2014

      Si eu fac ,dar le framant cu smantana nu cu apa !

    • Fara foto

      Daniela Muntean , 14 octombrie 2013

      de unde ai luat presa de facut saratele'

    • Fara foto

      Valentin Emmy Dionisie , 13 octombrie 2013

      preferatele mele yammy

    • Magdalena_Draghici

      Magdalena_Draghici (Bucatar) , 29 august 2013

      buna ziua la toata lumea! eu locuiesc in Franta si fac saleurile la aparatul de gaufre!!! este acelasi sistem, nu este pe foc este electric si sunt super!! pofta buna reteta asta o faceam cu mama cu aparatul de fonta pe aragaz, pentru vacanta la mare si rontaiam pe plaje, sau in tren!!!! ce vremuri !!!pofta buna!!!

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

      Buna Paul, Imi cer scuze ca n-am raspuns pana acum,dar sunt cateva luni bune de cand nu m-am mai logat.Eu locuiesc in Canada iar aparatul l-am cumparat de la un magazin italian.In Romania probabil se gaseste la magazinele cu aparatura electro-casnica

    • Fara foto

      paul (Bucatar) , 04 decembrie 2011

      Imi spunet va rog de unde at cumparat presa pentru ca as vrea sa-mi cumpar si eu una

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      ce bune sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

38 voturi

Ingrediente

  • Reteta pentru nostalgici
  • 1kg faina
  • 200g unt sau margarina
  • 200g branza Emental sau cedar
  • 2-3 linguri parmezan
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

12 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

Doina

Perfect! Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Scufite cu branza si verdeata