autor:

Luana

» » Aperitive

Saratele la presa

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Ingrediente
Reteta pentru nostalgici, , 1kg faina, 200g unt sau margarina, 200g branza Emental sau cedar, 2-3 linguri parmezan, 1 lingura sare, 1 lingura chimen, 1 lingurita bicarbonat de amoniu, apa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

25 voturi

Mod de preparare

Se da branza pe razatoare.Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga apa pana cand obtinem un aluat neted si elastic.Din aluatul obtinut se fac bilute de marimea unei nuci.Se incalzeste presa(a mea este electrica,dar stiu ca in Romania exista presa care se pune pe flacara).Se pune cate o biluta de aluat in centrul formei si se preseaza.Se coc cca. 2 minute(la presa mea fiind electrica le coace pe ambele parti,la cele pe flacara presupun ca trebuie intoarsa presa).

Pofta buna!
Se da branza pe razatoare.Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga apa pana cand obtinem un aluat neted si elastic.Din aluatul obtinut se fac
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele la presa" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
test imagini litere mari

test imagini litere mari

test

0 voturi    0 comentarii
2h 1 min
Aperitive
Flori aperitiv

Flori aperitiv

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oana Alexa-Gonczi , 29 martie 2015

    duminica in piata. 25 lei noua

  • Fara foto

    Adina Blaj , 23 decembrie 2014

    de unde ai luat presa??? :)

  • Fara foto

    Angelica Csiszar , 27 noiembrie 2014

    Adela Boldis presa de gaufre nu-i la fel cu cea de saratele, cea de gaufre le face mai groase....

    • Fara foto

      delidona , 15 august 2014

      foarte bune si am copt multe

    • Fara foto

      Alex Cueru , 09 februarie 2014

      Cate saratele ies?

    • Fara foto

      Maria Cicioc , 28 ianuarie 2014

      Si eu fac ,dar le framant cu smantana nu cu apa !

    • Fara foto

      Daniela Muntean , 14 octombrie 2013

      de unde ai luat presa de facut saratele'

    • Fara foto

      Valentin Emmy Dionisie , 13 octombrie 2013

      preferatele mele yammy

    • Magdalena_Draghici

      Magdalena_Draghici (Bucatar) , 29 august 2013

      buna ziua la toata lumea! eu locuiesc in Franta si fac saleurile la aparatul de gaufre!!! este acelasi sistem, nu este pe foc este electric si sunt super!! pofta buna reteta asta o faceam cu mama cu aparatul de fonta pe aragaz, pentru vacanta la mare si rontaiam pe plaje, sau in tren!!!! ce vremuri !!!pofta buna!!!

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

      Buna Paul, Imi cer scuze ca n-am raspuns pana acum,dar sunt cateva luni bune de cand nu m-am mai logat.Eu locuiesc in Canada iar aparatul l-am cumparat de la un magazin italian.In Romania probabil se gaseste la magazinele cu aparatura electro-casnica

    • Fara foto

      paul (Bucatar) , 04 decembrie 2011

      Imi spunet va rog de unde at cumparat presa pentru ca as vrea sa-mi cumpar si eu una

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      ce bune sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

25 voturi

Ingrediente

  • Reteta pentru nostalgici
  • 1kg faina
  • 200g unt sau margarina
  • 200g branza Emental sau cedar
  • 2-3 linguri parmezan
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Strudel cu pere,branza cedar,seminte si nuci

Strudel cu pere,branza cedar,seminte si nuci

Incalzim cuptorul la 190C. Amestecam perele,cascavalul,zeama de lamaie,zaharul si scortisoara.Adaugam

3 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Fajitas cu carne de pui si cascaval

Fajitas cu carne de pui si cascaval

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie.Adaugam pieptul de pui taiat fasii si lasam la prajit pana

1 vot    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Muffins multigrane cu fructe de padure

Muffins multigrane cu fructe de padure

Intr-un bol amestecam faina,fulgii de ovaz,faina de malai(sau gris),ghimbirul,praful de copt,bicarbonatul

4 voturi    7 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

delidona

foarte bune si am copt multe

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Scufite cu branza si verdeata Scufite cu branza si verdeata

Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa. Se pot consuma alaturi de alte aperitive intr-un cadru mai mult sau

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Gogosele din cartofi cu porumb Gogosele din cartofi cu porumb

Fierbem și decojim cartofii, după care ii strivim si amestecam cu restul ingredientelor. Le dam o forma, le punem pe tava și le dam

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive