autor:

Nicusor

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Saratele picante

Autor: Nicusor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicusor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2011

Ingrediente
# 1 pachet de 400 g aluat de foietaj congelat, # 1 galbenus, # 1 lingurita de sare, # 1 lingurita boia iute, # 1/2 lingurita piper, # ardei iuti deshidratati si macinati, # un pic de mac, # un pic de oregano, # 1 lingurita baza pentru mancaruri (de ciuperci), # usturoi granulat (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Am facut si saratelele picante. O minunatie. Am schimbat aluatul, este mult mai bun decat celalalt. La primele saratele am folosit aluat Morarita, acum am trecut la Bella si a mers mult mai repede, iar saratelele au crescut mult mai mult decat la Morarita. Si s-au facut mai repede.
Am pus aluatul la decongelat, intr-o tava, pe calorifer. Nu am mai avut rabdare ca data trecuta si l-am lasat doar 30 de minute. Intre timp, intr-un castronel am pus galbenusul, 2 linguri de apa, sare, piper, boia, baza pentru mancaruri si oregano si le-am amestecat. Am pus aluatul pe masa de lucru (un fundulet de bucatarie mai mare) si am inceput sa tai fasii late cat degetul, cu un cutit bine ascutit, pentru ca aluatul era inca rigid si nu necesita un cutit fierbine. Doar cand e moale trebuie cutit fierbinte. Am mai invatat ceva.
M-am mai prins de o chestie. E mult mai usor sa le ungi la gramada, pentru ca in tava era mult mai greu sa le ung pe toate, ma plictiseam de atata uns si ma apuca somnul.
Saleurile nu le-am mai rasucit de data asta, nu avea rost. Le-am pus in tava unsa cu margarina sau unt si am inceput sa presar pe ele mac la un capat, un pic de oregano uscat si ardeiul iute uscat si macinat. In cea de a doua tava, dupa ce am uns saleurile, le-am presarat cu mac si usturoi granulat. Am fost curios sa vad cum iese. A iesit fain.
Le-am dat la cuptorul preincalzit (acum stiu, la 180 grade Celsius), maxim 20 de minute fiecare tava. Au crescut frumos de numa’, unele chiar s-au rasturnat de inalte ce erau.
Le-am scos pe toate pe un platou, am asteptat sa se racoreasca un pic, si le-am devorat. De data aceasta intreaga familie a fost acasa si am primit numai laude.
Fiind responsabil si cu bautura in casa, am adus la masa bere rece. Au mers saleurile cu berea rece de numa’. Habana a avut o idee foarte buna. Eu am mai adaugat usturoiul. Iar ardeii i-a pregatit Doina (sotia mea) din timp http://nicuvar.wordpress.com/2010/09/28/ardei-iuti-deshidratati-macinati/.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Saratele picante pentru cocktail

Saratele picante pentru cocktail

Se pun toate ingridentele in robotul de bucatarie cu lama metalica si se actioneaza pina se formeaza

8 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta aperitiv cu ardei la Philips Multicooker

Tarta aperitiv cu ardei la Philips Multicooker

Ardeiul kapia se taie cubulete mici, la fel si muschiuletul. Acestea doua se calesc cateva minute

33 voturi    26 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carabanda Diana , 30 decembrie 2013

    Tava de la foietaj n-are rost s-o ungi, ca e gras foietajul si nu se lipesc "saratelele/saleurile. Inainte de a taia, unge aluatul mai intai cu ou si pe urma pui in ploaie restul de ingrediente sarate! Se lipesc foarte bine, chiar daca pui si strat gros. De asemenea, daca ai un cutit rotativ de pizza, nu mai trebuie sa te chinui cu cutitul (cald, rece, cum o fi el). Daca ai mai multe tavi, prima tava la cuptor, intotdeauna va dura mai mult decat celelalte, pentru ca, normal, cuptorul este mai rece decat la celelalte. Daca vrei sa-ti iasa mai multe saratele, poti sa mai intinzi de foaia de aluat. Astfel, dintr-o foaie normala de foietaj, iti ies 2 tavi jumate :D Si cresc tot atat de mult!

  • Fara foto

    Elena Schiopu , 16 noiembrie 2013

    buna o mai fi

  • Fara foto

    Ionica Nec , 16 noiembrie 2013

    chiar eu nu am facut saleuri cu foietaj ,de obice folosesc coca frageda ,adica pun untura si es super de gustoase,.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • # 1 pachet de 400 g aluat de foietaj congelat
  • # 1 galbenus
  • # 1 lingurita de sare
  • # 1 lingurita boia iute
  • # 1/2 lingurita piper
  • # ardei iuti deshidratati si macinati
  • # un pic de mac
  • # un pic de oregano
  • # 1 lingurita baza pentru mancaruri (de ciuperci)
  • # usturoi granulat (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Nicusor
Whisky de apartament

Whisky de apartament

Whisky este un pic cam pretentios spus, de fapt este o bautura spirtoasa preparata in casa, dar care

108 voturi    20 comentarii
10h
Cocktailuri si lichioruri
Coniac (brandy) de casa

Coniac (brandy) de casa

Nu i-am spus “cognac” pentru a nu intra in conflict cu cei de la Bureau National Interprofessionel

112 voturi    15 comentarii
10h
Cocktailuri si lichioruri
Saratele cu mac

Saratele cu mac

Am urmarit-o pe sotia mea facand fel de fel de pateuri cu branza, cascaval, ciuperci sau carne. Au

19 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

sunt delicioase...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancare evreiasca - Salata de oua