autor:

Daniela

» » Mancaruri cu peste

Sardina prajita, cu mamaliga si mujdei

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2011

Ingrediente
1 kg sardina, ulei, faina alba, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Mincarea asta imi aduce aminte de mare, de concediile de pe litoral.

Cind treceai pe linga o terasa unde se serveau guvizi prajiti,te apuca instantaneu un lesin la stomac.

Am luat 1 kg de sardina proaspata, micuta, am curatat bine, bine, am sarat si condimentat si am lasat asa pret de vreo 2 ore, dupa care am dat pestele printr-un strat de faina alba.

Afara, pe soba, am incins uleiul intr-o tigaie si cind sfiriia bine, am pus la pestele prajit. Focul trebuie sa fie destul de iute.



Dupa ce s-a facut, am scos pestele pe prosoape de hirtie.



La final, dupa ce am prajit totul, am aruncat uleiul vechi, am curatat tigaia si am pus alt ulei si l-am incins. Atunci am pus inca o data tot pestele prajit in uleiul incins si l-am mai lasat citeva minute dupa care l-am scos definitiv pe prosoape de hirtie. Astfel preparat, este foarte, foarte crocant.



Cu mamaliga si mujdei alaturi, ai parte de o delicatesa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardina prajita, cu mamaliga si mujdei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Linte cu pastrav in crusta de pesmet

Linte cu pastrav in crusta de pesmet

Se fierbe lintea. Prazul se taie rondele. Usturoiul se taie marunt sau se da pe razatoarea fina.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Plachie de somn

Plachie de somn

Condimenteaza pestele cu sare, piper, ulei de masline si vin alb si lasa-l la marinat pana pregatesti

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gigi Eu , 10 septembrie 2013

    e suer la superlativ..... n-am avut mamaliga insa l-am dres cu-n vin alb.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Bun,bun,bun...

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Sardinele sunt preferatele mele in special cele facute la gratar. Foarte buna reteta ta!*****

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      Asa preparat, pestele este crocant si uiti ca are oase, nu le mai simit deloc !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      ce pofta mi-ai facut...yami yami!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      Wawwwwwwwwwwww ce delicatesa ne-ai prgatiti!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Salau in dovleac placintar