autor:

atelierul de retete

» » Mancaruri cu peste

Sardine in stil marocan

Autor: atelierul de retete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 05 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: atelierul de retete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 05 mai 2015

Ingrediente
1/2 kg de sardine, 2 sau 3 catei de usturoi, 1 lingura de chimen, 1 lingura de pudra de chili, 1 lingura de paprika, 1 legatura de coriandru, 1 lingurita de sare si una de piper, 1/2 pahar de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam sardinele de solzi, cap, aripioare, precum si interiorul. Le deschidem (fara sa le taiem de tot) si scoatem scheletul. Asezam sardinele deschise pe o farfurie.

Amestecam usturoiul pisat, cu coriandrul si condimentele si turnam putin cate putin uleiul de masline pana obtinem consistenta unei paste.

Luam o sardina deschisa, o ungem pe "interior" cu aceasta pasta si o inchidem, revenind la forma ei initiala . Presaram putina faina deasupra si sunt gata de prajit in ulei incins.

Pofta buna! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine in stil marocan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala

Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala

Se condimenteaza fileurile cu sare si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.Se presara

6 voturi    21 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Biban de mare prajit

Biban de mare prajit

- Bibanul curatat,spalat,sters cu un prosop de hartie,se stropeste cu zeama de lamaie,se lasa 10

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 kg de sardine
  • 2 sau 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de chimen
  • 1 lingura de pudra de chili
  • 1 lingura de paprika
  • 1 legatura de coriandru
  • 1 lingurita de sare si una de piper
  • 1/2 pahar de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de atelierul de retete
Scoici St.Jacques cu trufe

Scoici St.Jacques cu trufe

Se pune untul in tigaia usor incalzita. Cand incepe sa capete o culoare aurie se pun scoicile. Se

0 voturi    2 comentarii
10 min
Retete de Craciun
Rosii cherry cu mac si caramel de otet balsamic

Rosii cherry cu mac si caramel de otet balsamic

1. Spalati si stergeti rosiile cu grija, astfel incat pedunculul (codita) sa ramana la locul ei.

0 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive
Tort Mont Blanc

Tort Mont Blanc

Decor braduti: Taiati cu un cutit zimtat diverse inaltimi de cornete. Cu grija, pentru ca sunt fragile.

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Somon cu sos de sofran si orez