Se pune intr-o craticioara 1/2 pahar de zahar cu lapte se amesteca incontinu si se pune la topit pe un foc mic ,se adauga cacao, si ciocolata bucatele si se amesteca in continuu. Cind totul s-a topit se adauga untul si se ia de pe foc. Se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga 3 galbenuse unul dupa altul, brinza moale si se amesteca la o compozitie omogena. Albusurile vin batute spuma la care se adauga 1/4 pahar de zahar batinduse o spuma tare care se adauga la crema de ciocolata in miscari usoare.
O tava rotunda unde peretii se pot desprinde de fund marimea 24 se tapeteaza cu piscoturi muiati in rom sau lapte. Se tapeteaza fundul si peretii cu piscoturi.
Se toarna crema si se da la frezeer pentru citeva ore. Se ambaleaza cu o foaie de aluminium.
Inainte de a servi se presara putina cacao prin strecuratoare, se pune pe un platou cu picior si se desprind peretii. Se taie in portii ca de tort si se serveste. Este minunata usor de pregatit si foarte reusita. Chiar daca este sezonul rece se poate servi aceasta prajitura dupa o masa festiva cu o ceasca de cafea.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii