Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Carnea de pui se pune intr-un castron.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Ingrediente

  • 1 varza murata potrivita
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri orez
  • 1 bucata mica de kaizer
  • 1 lingura de bulion
  • vegeta/piper/cimbru/boia dulce
  • 4 foi de dafin
  • ulei de masline
  • apa

Mod de preparare

Carnea de pui se pune intr-un castron, se amesteca cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs de apa si condimentele.

Se desfac cu grija frunzele de la varza murata si se taie cotorul.

Se ruleaza frunzele de varza umplute cu compozitia din carne de pui si se asaza in vasul de lut peste putina varza tocata marunt.

Intre sarmale, se pun cuburi si felii de kaizer.

Se stropesc cu ulei de masline si se pune un pahar de apa, se acopera cu capac si se da la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.

Se scot, se pune bulionul subtiat cu apa, si intoarcem sarmalele pe partea cealalata, completam cu apa daca este nevoie si mai lasam inca 1 ora la cuptor.

Testam daca este gata varza ,daca nu, se mai lasa la cuptor pana aceasta se inmoaie.

Se servesc calde cu mamaliguta si smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor