autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2014

Ingrediente
2-3 capatane de varza murata, 600 gr carne de curcan, 4-5 cepe mari, 2 morcovi mari, 2 linguri pasta de gogosari cu kapia, 4-5 linguri pasta de tomate, 1/2 cana suc de rosii pregatit in casa, ulei, 1 cana orez, patrunjel verde, marar verde, cimbru uscat, sare, piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 ou, sorici

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Varza o punem la desarat in apa calduta.
Oala de lut (in caz ca folositi una de lut) o puneti cu apa, o acoperiti si o lasati asa macar 1-2 ore.
Carnea de curcan o spalam si o dam prin masina de tocat.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem ceva mai mult ulei intr-o cratita la incins, inabusim ceapa, apoi morcovul.
Adaugam pasta de gogosari, pasta de tomate, mai lasam 1-2 minute pe foc apoi dam cratita deoparte.
Intr-un bol punem carnea tocata, amestecul de ceapa si orezul pe care il spalam in 2-3 ape.
Punem patrunjel si marar verde tocat, boiaua de ardei, sare, piper dupa gust, oul si amestecam bine, bine.
Stoarcem frunzele de varza de apa, cele mai mari le lasam intregi pentru cuiburi, restul le taiem in functie de cat de mari facem sarmalutele.
Luam cate o frunzulita, punem putina umplutura, rulam sarmalutele, inchidem capetele si le asezam pe un platou. Pentru cuiburi este de preferat ca sarmalutele sa fie micute.
Luam cate o frunza mare de varza, punem 4 sarmalute, 2-3 fasii de soric, apoi le impaturim bine.
Pentru a sta mai bine prinse si sa nu avem surprize ca se desfac la fiert, le legam cu fasii de soric.
Aruncam apa din vasul de lut, asezam pe fund bucatele de varza si presaram putin cimbru uscat.
Asezam cuiburile de sarmale, deasupra punem putina varza tocata, sucul de rosii de casa.
Turnam apa pana le acoperim si le introducem in cuptor la o temperatura potrivita.
Le incercam dupa vreo 3 ore si cand sunt fierte inchidem cuptorul si lasam oala acolo pana se racesc complet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu curcan si varza murata in cuib" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui toscan

Piept de pui toscan

Spalam si feliem pieptul de pui ca pentru snitele. Batem cu tocatorul si condimentam cu sare si piper.

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

1)Taie puiul in bucãti mici si condimenteazã cu sare, piper, ierburi Provence(cimbru, oregano...)usturoiul

6 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Raluca Andreea Racovita , 29 ianuarie 2014

    maine? :D

  • Fara foto

    George Hristu , 29 ianuarie 2014

    New Task:)

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2-3 capatane de varza murata
  • 600 gr carne de curcan
  • 4-5 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • 4-5 linguri pasta de tomate
  • 1/2 cana suc de rosii pregatit in casa
  • ulei
  • 1 cana orez
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 ou
  • sorici

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
ficatei de pui super fragezi