autor:

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2014

Ingrediente
2-3 capatane de varza murata, 600 gr carne de curcan, 4-5 cepe mari, 2 morcovi mari, 2 linguri pasta de gogosari cu kapia, 4-5 linguri pasta de tomate, 1/2 cana suc de rosii pregatit in casa, ulei, 1 cana orez, patrunjel verde, marar verde, cimbru uscat, sare, piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 ou, sorici

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Varza o punem la desarat in apa calduta.
Oala de lut (in caz ca folositi una de lut) o puneti cu apa, o acoperiti si o lasati asa macar 1-2 ore.
Carnea de curcan o spalam si o dam prin masina de tocat.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem ceva mai mult ulei intr-o cratita la incins, inabusim ceapa, apoi morcovul.
Adaugam pasta de gogosari, pasta de tomate, mai lasam 1-2 minute pe foc apoi dam cratita deoparte.
Intr-un bol punem carnea tocata, amestecul de ceapa si orezul pe care il spalam in 2-3 ape.
Punem patrunjel si marar verde tocat, boiaua de ardei, sare, piper dupa gust, oul si amestecam bine, bine.
Stoarcem frunzele de varza de apa, cele mai mari le lasam intregi pentru cuiburi, restul le taiem in functie de cat de mari facem sarmalutele.
Luam cate o frunzulita, punem putina umplutura, rulam sarmalutele, inchidem capetele si le asezam pe un platou. Pentru cuiburi este de preferat ca sarmalutele sa fie micute.
Luam cate o frunza mare de varza, punem 4 sarmalute, 2-3 fasii de soric, apoi le impaturim bine.
Pentru a sta mai bine prinse si sa nu avem surprize ca se desfac la fiert, le legam cu fasii de soric.
Aruncam apa din vasul de lut, asezam pe fund bucatele de varza si presaram putin cimbru uscat.
Asezam cuiburile de sarmale, deasupra punem putina varza tocata, sucul de rosii de casa.
Turnam apa pana le acoperim si le introducem in cuptor la o temperatura potrivita.
Le incercam dupa vreo 3 ore si cand sunt fierte inchidem cuptorul si lasam oala acolo pana se racesc complet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu curcan si varza murata in cuib" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 2 comentarii

  • Raluca Andreea Racovita , 29 ianuarie 2014

    maine? :D

  • George Hristu , 29 ianuarie 2014

    New Task:)

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2-3 capatane de varza murata
  • 600 gr carne de curcan
  • 4-5 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • 4-5 linguri pasta de tomate
  • 1/2 cana suc de rosii pregatit in casa
  • ulei
  • 1 cana orez
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 ou
  • sorici

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Mancaruri cu carne

Varza calita cu carne de porc Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc este una dintre mancarurile noastre preferate. Se prepara foarte usor, doar ca trebuie sa aveti rabdare

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos de rosii Chiftelute cu sos de rosii

Carnea tocata se pune intr-un vas. Se adauga ceapa uscata, curatata si tocata marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper (dupa gust). Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Carnati cu cartofi la cuptor