Varza o punem la desarat in apa calduta.
Oala de lut (in caz ca folositi una de lut) o puneti cu apa, o acoperiti si o lasati asa macar 1-2 ore.
Carnea de curcan o spalam si o dam prin masina de tocat.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem ceva mai mult ulei intr-o cratita la incins, inabusim ceapa, apoi morcovul.
Adaugam pasta de gogosari, pasta de tomate, mai lasam 1-2 minute pe foc apoi dam cratita deoparte.
Intr-un bol punem carnea tocata, amestecul de ceapa si orezul pe care il spalam in 2-3 ape.
Punem patrunjel si marar verde tocat, boiaua de ardei, sare, piper dupa gust, oul si amestecam bine, bine.
Stoarcem frunzele de varza de apa, cele mai mari le lasam intregi pentru cuiburi, restul le taiem in functie de cat de mari facem sarmalutele.
Luam cate o frunzulita, punem putina umplutura, rulam sarmalutele, inchidem capetele si le asezam pe un platou. Pentru cuiburi este de preferat ca sarmalutele sa fie micute.
Luam cate o frunza mare de varza, punem 4 sarmalute, 2-3 fasii de soric, apoi le impaturim bine.
Pentru a sta mai bine prinse si sa nu avem surprize ca se desfac la fiert, le legam cu fasii de soric.
Aruncam apa din vasul de lut, asezam pe fund bucatele de varza si presaram putin cimbru uscat.
Asezam cuiburile de sarmale, deasupra punem putina varza tocata, sucul de rosii de casa.
Turnam apa pana le acoperim si le introducem in cuptor la o temperatura potrivita.
Le incercam dupa vreo 3 ore si cand sunt fierte inchidem cuptorul si lasam oala acolo pana se racesc complet.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii