autor:

anuta

» » , , , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de Craciun

Sarmale cu foi de vita si carne de curcan

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2017

Ingrediente
Frunze de vita oparite cu apa fiarta si sare, apoi trecute sub jet de apa rece, cca. 750 g carne tocata de curcan, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 lingurita amestec de condimente, 1 lingurita de legume deshidratate, 1 ou, 1 cescuta de orez, 1 ceapa, , 102, 102) font-family: sans-serif">patrunjel si marar verde, 102, 102) font-family: sans-serif" />, 102, 102) font-family: sans-serif">1 lingura pasta de tomate, 102, 102) font-family: sans-serif" />, 102, 102) font-family: sans-serif">1 l bors de tarate sau o lingurita de sare de lamaie, 102, 102) font-family: sans-serif" />, 102, 102) font-family: sans-serif">sare, 102, 102) font-family: sans-serif" />, 102, 102) font-family: sans-serif">piper, 102, 102) font-family: sans-serif" />, 102, 102) font-family: sans-serif">ulei de masline , 102, 102) font-family: sans-serif" />, 102, 102) font-family: sans-serif">2 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta bine carnea tocata de curcan cu orezul, ceapa tocata fin, oul, verdeata tocata fin, condimentele si legumele deshidratate, morcovul si radacina de patrunjel, date prin razatoarea fina, lingura de pasta de tomate si un praf de sare. Din acesta compozitie, se ia cate o lingura care se pune pe cate o frunza de vita oparita, se ruleaza strans, apoi se indeasa bine la capete, in interior, ajutandu-ne de degetul aratator. Se asaza una langa alta, in craticioara; acoperim cu apa in care am dizolvat o lingurita de pasta de tomate si una de sare de lamaie, punem 2 foi de dafin, un praf de sare si un strop de ulei masline. Daca punem bors de tarate, completam cu apa pana le acoperim de 2 degete deasupra lor. Se lasa sa fiarba la foc domol, cca. 50 de minute. Se servesc simple sau cu smantana!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu foi de vita si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ied cu ierburi aromate, la cuptor

Ied cu ierburi aromate, la cuptor

1. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. 2. Spalam carnea, o lasam sa se scurga apoi o curatam de

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete de Pasti
Placinta cu spanac si oua de prepelita

Placinta cu spanac si oua de prepelita

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Frunze de vita oparite cu apa fiarta si sare
  • apoi trecute sub jet de apa rece
  • cca. 750 g carne tocata de curcan
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 lingurita amestec de condimente
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • 1 ou
  • 1 cescuta de orez
  • 1 ceapa
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif">patrunjel si marar verde
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif" />
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif">1 lingura pasta de tomate
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif" />
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif">1 l bors de tarate sau o lingurita de sare de lamaie
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif" />
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif">sare
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif" />
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif">piper
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif" />
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif">ulei de masline 
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif" />
  • 102
  • 102) font-family: sans-serif">2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Drob pascal