autor:

SIMONA PATRAS

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu hrisca si ghebe

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2014

Ingrediente
* 150 g hrisca, * 300 g ghebe, * 2 cepe, * 2 morcovi, * 200 ml suc de rosii, * 1 legatura patrunjel verde, * frunze de varza murata, * frunze de vie, * cimbru verde, * ulei de floarea soarelui, * sare, * piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Hrisca spalata se pune la inmuiat in apa aproximativ o ora. Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa si morcovul si se lasa pana se inmoaie.



Ghebele curatate si spalate se oparesc in apa cu sare,se taie marunt si se adauga peste amestecul de ceapa si morcov. Se adauga hrisca, sucul de rosii, sarea, piperul se amesteca bine. La final se adauga patrunjelul taiat marunt.



Se invelesc sarmalele, se pun intr-o oala de lut, se pune o crenguta de cimbru verde , se acopera cu apa si se da in cuptor timp de 1 ora . Sarmalutele cu hrisca si ghebe se servesc calde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu hrisca si ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei la cuptor

Dovlecei la cuptor

-Se spala dovleceii, se taie in jumatate si se scoate miezul din ei.Tocam miezul de la un dovlecel,

25 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza Calita

Varza Calita

Daca varza este prea sarata se tine in apa o ora. Apoi se taie fidea sau cum doriti. Ceapa taiata

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Camelia Darie , 20 februarie 2015

    Hrisca este o graminee foarte sanatoasa pentru organism,mai ales ca nu contine gluten.

  • Fara foto

    Camelia Darie , 20 februarie 2015

    Multumesc pentru reteta.Voi face chiar azi sarmalute de post dupa reteta ta.

  • Fara foto

    Iuliana Tită , 08 decembrie 2014

    Hrisca NU e arpacas!! Arpacasul e grau, hrisca e cu totul altceva. :) http://ro.wikipedia.org/wiki/Hri%C8%99c%C4%83

    • Fara foto

      Georgescu Valeriana , 28 septembrie 2014

      Hrisca Este arpacasul doamnelor in romaneste

    • Fara foto

      Simona Patras , 14 august 2014

      Da ,se pot inlocui ghebele cu orice fel de ciuperci.

    • Fara foto

      Florina Pirjol , 14 august 2014

      Se pot inlocui ghebele cu alt tip de ciuperci? Ca nu se gasesc tot timpul anului... Multumesc!

    • Fara foto

      Lenuta Dragut , 31 iulie 2014

      pentru ELENA VITOREANU :hrisca este un aliment foarte popular in Rusia,contine cea mai buna combinatie de proteine ,fibre si microelemente.Se gaseste la Plafar sau in supermarketuri la raionul de seminte (in,cereale....)

    • Fara foto

      Elena Vitoreanu , 31 iulie 2014

      DAR CE E HRISCA?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • * 150 g hrisca
  • * 300 g ghebe
  • * 2 cepe
  • * 2 morcovi
  • * 200 ml suc de rosii
  • * 1 legatura patrunjel verde
  • * frunze de varza murata
  • * frunze de vie
  • * cimbru verde
  • * ulei de floarea soarelui
  • * sare
  • * piper

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor