autor:

SIMONA PATRAS

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu hrisca si ghebe

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2014

Ingrediente
* 150 g hrisca, * 300 g ghebe, * 2 cepe, * 2 morcovi, * 200 ml suc de rosii, * 1 legatura patrunjel verde, * frunze de varza murata, * frunze de vie, * cimbru verde, * ulei de floarea soarelui, * sare, * piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Hrisca spalata se pune la inmuiat in apa aproximativ o ora. Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa si morcovul si se lasa pana se inmoaie.



Ghebele curatate si spalate se oparesc in apa cu sare,se taie marunt si se adauga peste amestecul de ceapa si morcov. Se adauga hrisca, sucul de rosii, sarea, piperul se amesteca bine. La final se adauga patrunjelul taiat marunt.



Se invelesc sarmalele, se pun intr-o oala de lut, se pune o crenguta de cimbru verde , se acopera cu apa si se da in cuptor timp de 1 ora . Sarmalutele cu hrisca si ghebe se servesc calde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu hrisca si ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de spanac cu migdale

Tarta de spanac cu migdale

Am intalnit o usoara teama in ce priveste aluaturile de tarte, dar de indata ce-ti va reusi primul

7 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ratatouille cu pui

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume

20 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Camelia Darie , 20 februarie 2015

    Hrisca este o graminee foarte sanatoasa pentru organism,mai ales ca nu contine gluten.

  • Fara foto

    Camelia Darie , 20 februarie 2015

    Multumesc pentru reteta.Voi face chiar azi sarmalute de post dupa reteta ta.

  • Fara foto

    Iuliana Tită , 08 decembrie 2014

    Hrisca NU e arpacas!! Arpacasul e grau, hrisca e cu totul altceva. :) http://ro.wikipedia.org/wiki/Hri%C8%99c%C4%83

    • Fara foto

      Georgescu Valeriana , 28 septembrie 2014

      Hrisca Este arpacasul doamnelor in romaneste

    • Fara foto

      Simona Patras , 14 august 2014

      Da ,se pot inlocui ghebele cu orice fel de ciuperci.

    • Fara foto

      Florina Pirjol , 14 august 2014

      Se pot inlocui ghebele cu alt tip de ciuperci? Ca nu se gasesc tot timpul anului... Multumesc!

    • Fara foto

      Lenuta Dragut , 31 iulie 2014

      pentru ELENA VITOREANU :hrisca este un aliment foarte popular in Rusia,contine cea mai buna combinatie de proteine ,fibre si microelemente.Se gaseste la Plafar sau in supermarketuri la raionul de seminte (in,cereale....)

    • Fara foto

      Elena Vitoreanu , 31 iulie 2014

      DAR CE E HRISCA?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • * 150 g hrisca
  • * 300 g ghebe
  • * 2 cepe
  • * 2 morcovi
  • * 200 ml suc de rosii
  • * 1 legatura patrunjel verde
  • * frunze de varza murata
  • * frunze de vie
  • * cimbru verde
  • * ulei de floarea soarelui
  • * sare
  • * piper

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Paella cu vinete