autor:

SIMONA PATRAS

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu hrisca si ghebe

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2014

Ingrediente
* 150 g hrisca, * 300 g ghebe, * 2 cepe, * 2 morcovi, * 200 ml suc de rosii, * 1 legatura patrunjel verde, * frunze de varza murata, * frunze de vie, * cimbru verde, * ulei de floarea soarelui, * sare, * piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Hrisca spalata se pune la inmuiat in apa aproximativ o ora. Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa si morcovul si se lasa pana se inmoaie.



Ghebele curatate si spalate se oparesc in apa cu sare,se taie marunt si se adauga peste amestecul de ceapa si morcov. Se adauga hrisca, sucul de rosii, sarea, piperul se amesteca bine. La final se adauga patrunjelul taiat marunt.



Se invelesc sarmalele, se pun intr-o oala de lut, se pune o crenguta de cimbru verde , se acopera cu apa si se da in cuptor timp de 1 ora . Sarmalutele cu hrisca si ghebe se servesc calde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu hrisca si ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
ARDEI UMPLUTI CU PIEPT DE PUI

ARDEI UMPLUTI CU PIEPT DE PUI

Se calesc in putin ulei carnea si ceapa (optional), se adauga sarea, piperul, condimentele si putin

26 voturi    9 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu ciuperci

Orez cu ciuperci

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe cutie. Se spala intr-o sita sub apa rece si se pune

13 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Camelia Darie , 20 februarie 2015

    Hrisca este o graminee foarte sanatoasa pentru organism,mai ales ca nu contine gluten.

  • Fara foto

    Camelia Darie , 20 februarie 2015

    Multumesc pentru reteta.Voi face chiar azi sarmalute de post dupa reteta ta.

  • Fara foto

    Iuliana Tită , 08 decembrie 2014

    Hrisca NU e arpacas!! Arpacasul e grau, hrisca e cu totul altceva. :) http://ro.wikipedia.org/wiki/Hri%C8%99c%C4%83

    • Fara foto

      Georgescu Valeriana , 28 septembrie 2014

      Hrisca Este arpacasul doamnelor in romaneste

    • Fara foto

      Simona Patras , 14 august 2014

      Da ,se pot inlocui ghebele cu orice fel de ciuperci.

    • Fara foto

      Florina Pirjol , 14 august 2014

      Se pot inlocui ghebele cu alt tip de ciuperci? Ca nu se gasesc tot timpul anului... Multumesc!

    • Fara foto

      Lenuta Dragut , 31 iulie 2014

      pentru ELENA VITOREANU :hrisca este un aliment foarte popular in Rusia,contine cea mai buna combinatie de proteine ,fibre si microelemente.Se gaseste la Plafar sau in supermarketuri la raionul de seminte (in,cereale....)

    • Fara foto

      Elena Vitoreanu , 31 iulie 2014

      DAR CE E HRISCA?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • * 150 g hrisca
  • * 300 g ghebe
  • * 2 cepe
  • * 2 morcovi
  • * 200 ml suc de rosii
  • * 1 legatura patrunjel verde
  • * frunze de varza murata
  • * frunze de vie
  • * cimbru verde
  • * ulei de floarea soarelui
  • * sare
  • * piper

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Piept de pui picant cu vinete