Sarmale cu hrisca si ghebe

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu hrisca si ghebe

Ingrediente

  • * 150 g hrisca
  • * 300 g ghebe
  • * 2 cepe
  • * 2 morcovi
  • * 200 ml suc de rosii
  • * 1 legatura patrunjel verde
  • * frunze de varza murata
  • * frunze de vie
  • * cimbru verde
  • * ulei de floarea soarelui
  • * sare
  • * piper

Mod de preparare

Hrisca spalata se pune la inmuiat in apa aproximativ o ora. Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa si morcovul si se lasa pana se inmoaie.

Ghebele curatate si spalate se oparesc in apa cu sare,se taie marunt si se adauga peste amestecul de ceapa si morcov. Se adauga hrisca, sucul de rosii, sarea, piperul se amesteca bine. La final se adauga patrunjelul taiat marunt.

Se invelesc sarmalele, se pun intr-o oala de lut, se pune o crenguta de cimbru verde , se acopera cu apa si se da in cuptor timp de 1 ora . Sarmalutele cu hrisca si ghebe se servesc calde!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine