autor:

Manolovici Eugen

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale de legume in sos de smantana

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2010

Ingrediente
2 verze, potrivite, 2 morcovi, 5-6 cepe, 1 leg patrunjel verde, 1 legatura marar, 2 oua, 100 g unt, 500 g smantana, 3 linguri faina, 1 ceasca orez, 1 L zeama de legume, sare, piper, boia

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Fierbem cele 2 capatani de varza in apa cu sare pana sant pe jumatate gata. Desfacem foile una cate una, iar cotorul il dam prin razatoarea mica. Calim ceapa tocata marunt si morcovul dat prin razatoare in 50 g unt, punem peste cotorul de varza dat prin razatoare, 2 linguri de smantana si 4 de zeama de leguma si inabusim frumusel.Amestecam totul ( cand s-a racit ) cu ouale crude, orezul fiert, verdeata tocata untul ramas, sare, piper, boia. Rasucim foile de varza peste care am pus umplutura si formam sarmalele. In oala de coacere asezam cateva foi de varza , pe care punem estetic sarmalele. Turnam deasupra sosul de smantana , preparat din smantana, faina si supa de legume si dam la cuptor. POFTA BUNA !!!! Maxima : Cinstit lucru e sa stai alaturi de un prieten, e insa si mai frumos sa stai de partea adevarului. ( J. KOCHANOWSKI )
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de legume in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CARTOFI NOI LA CUPTOR CU ROZMARIN SI MARAR

CARTOFI NOI LA CUPTOR CU ROZMARIN SI MARAR

Se curata cartofii,se spala si se aseaza intr-o tava unsa cu unt,se adauga sare si piper si o crenguta

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete si rosii pane

Vinete si rosii pane

Vinetele,spalate,necuratate,se taie felii(rondele) de cca 1,5 cm;se presara cu putina sare si se

14 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Imi plac tare mult din legume.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Sunt foarte gustoase!Am sa incerc si eu sa le fac in sos de smantana.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    trebuie sa fie foarte gustoase sarmalele tale !!! Dar parca tot mai bune sunt cu putina carne.....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte fine si aromate! Eu inabusesc ceapa in ulei de masline si in loc de marar in umplutura pun o mana de frunze de menta verde tocata marunt. Peste frunzele de varza pun cimbru si o rosie feliata si apoi sarmalele; ii da un plus de aroma si culoare si le face mai acrisoare. Am sa incerc si reteta ta cu smantana,trebuie sa fie foarte gustoasa; imi plac foarte mult mancarurile cu smantana.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Foarte bune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 verze
  • potrivite
  • 2 morcovi
  • 5-6 cepe
  • 1 leg patrunjel verde
  • 1 legatura marar
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 500 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 1 ceasca orez
  • 1 L zeama de legume
  • sare
  • piper
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi plac tare mult din legume.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Fasolica batuta