autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale de porc moldovenesti

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
-2 verze acre, -1/2 l suc de rosii, -3 linguri orez, -1 1/2 kg carne, -3 cepe mari, -sare, -piper pisat si piper boabe, -300 g slanina afumata, -3-4 carnaciori, -1 foaie de dafin, -1 crenguta cimbru, -ulei sau untura

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

11 voturi

Mod de preparare

Varza se spala bine si se tine in apa calda ca sa-si piarda sarea. Se da carnea prin masina de tocat. Se toaca ceapa si se pune cu 4 linguri ulei intr-o cratita, pe foc mic, sa se inmoaie bine, chiar acoperita cu un capac, dar amestecand din cand in cand. Orezul se pune in apa pe foc sa se umfle, dupa ce a fost spalat in 2-3 ape. Se amesteca foarte bine carnea tocata cu ceapa usor rumenita, mai mult ingalbenita, cu orezul, sare, piper si 3-4 linguri apa. Se taie frunzele de varza in bucati nu prea mari, deoarece sarmalutele moldovenesti se fac mici. Se ia cate o bucatica de foaie de varza, se pune cate o lingurita plina cu umplutura, se infasoara oval, se asaza in randuri, intr-o cratita, peste un strat de varza taiata subtire. Printre randurile de sarmale se asaza cate un strat de varza, felii de slanina afumata si cativa carnaciori (facultativ). Se termina deasupra cu un strat de varza tocata. Se pune foaia de dafin, cateva boabe de piper, cimbru, se adauga apa si se fierb pe foc 2-3 clocote, apoi se introduc in cuptor si se fierb 3 ore. Se adauga sucul de rosii si se mai fierb 1 ora. Sunt bune servite cu mamaliguta si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de porc moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui umplut cu mere:

Pui umplut cu mere:

- Se taie fiecare mar in cate opt felii si se pun intr-un castron cu vinul alb si putin zahar.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de rosii si cubulete de portocala

Pui cu sos de rosii si cubulete de portocala

In seara asta am preparat ceva extraordinar de delicios! Se pune pieptul de pui taiat fasii(sau

10 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Cam asa le prepar si eu, in afara de faptul ca nu am pus si carnaciori.Voi adauga o poza pentru reteta dvs.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 iulie 2008

    Pe fundul cratitei se poate pune marar uscat sau verde, pentru o aroma deosebita.

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

11 voturi

Ingrediente

  • -2 verze acre
  • -1/2 l suc de rosii
  • -3 linguri orez
  • -1 1/2 kg carne
  • -3 cepe mari
  • -sare
  • -piper pisat si piper boabe
  • -300 g slanina afumata
  • -3-4 carnaciori
  • -1 foaie de dafin
  • -1 crenguta cimbru
  • -ulei sau untura

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Cam asa le prepar si eu, in afara de faptul ca nu am pus si carnaciori.Voi adauga o poza pentru reteta dvs.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Varza noua cu afumatura in vas roman