autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale de porc moldovenesti

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
-2 verze acre, -1/2 l suc de rosii, -3 linguri orez, -1 1/2 kg carne, -3 cepe mari, -sare, -piper pisat si piper boabe, -300 g slanina afumata, -3-4 carnaciori, -1 foaie de dafin, -1 crenguta cimbru, -ulei sau untura

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

11 voturi

Mod de preparare

Varza se spala bine si se tine in apa calda ca sa-si piarda sarea. Se da carnea prin masina de tocat. Se toaca ceapa si se pune cu 4 linguri ulei intr-o cratita, pe foc mic, sa se inmoaie bine, chiar acoperita cu un capac, dar amestecand din cand in cand. Orezul se pune in apa pe foc sa se umfle, dupa ce a fost spalat in 2-3 ape. Se amesteca foarte bine carnea tocata cu ceapa usor rumenita, mai mult ingalbenita, cu orezul, sare, piper si 3-4 linguri apa. Se taie frunzele de varza in bucati nu prea mari, deoarece sarmalutele moldovenesti se fac mici. Se ia cate o bucatica de foaie de varza, se pune cate o lingurita plina cu umplutura, se infasoara oval, se asaza in randuri, intr-o cratita, peste un strat de varza taiata subtire. Printre randurile de sarmale se asaza cate un strat de varza, felii de slanina afumata si cativa carnaciori (facultativ). Se termina deasupra cu un strat de varza tocata. Se pune foaia de dafin, cateva boabe de piper, cimbru, se adauga apa si se fierb pe foc 2-3 clocote, apoi se introduc in cuptor si se fierb 3 ore. Se adauga sucul de rosii si se mai fierb 1 ora. Sunt bune servite cu mamaliguta si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de porc moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Perisoare din carne de pui cu smantana

Perisoare din carne de pui cu smantana

Carnea de pui, pielea si ceapa (calita si racita ulterior), se dau prin masina de tocat de 2 ori. La

4 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu masline , in stil italian

Pui cu masline , in stil italian

Carnea se spala si se usuca bine apoi se face cu sare ,piper. boia si se prajeste in ulei de masline

9 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Cam asa le prepar si eu, in afara de faptul ca nu am pus si carnaciori.Voi adauga o poza pentru reteta dvs.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 iulie 2008

    Pe fundul cratitei se poate pune marar uscat sau verde, pentru o aroma deosebita.

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

11 voturi

Ingrediente

  • -2 verze acre
  • -1/2 l suc de rosii
  • -3 linguri orez
  • -1 1/2 kg carne
  • -3 cepe mari
  • -sare
  • -piper pisat si piper boabe
  • -300 g slanina afumata
  • -3-4 carnaciori
  • -1 foaie de dafin
  • -1 crenguta cimbru
  • -ulei sau untura

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Cam asa le prepar si eu, in afara de faptul ca nu am pus si carnaciori.Voi adauga o poza pentru reteta dvs.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti la cuptor