autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale de porc moldovenesti

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
-2 verze acre, -1/2 l suc de rosii, -3 linguri orez, -1 1/2 kg carne, -3 cepe mari, -sare, -piper pisat si piper boabe, -300 g slanina afumata, -3-4 carnaciori, -1 foaie de dafin, -1 crenguta cimbru, -ulei sau untura

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

11 voturi

Mod de preparare

Varza se spala bine si se tine in apa calda ca sa-si piarda sarea. Se da carnea prin masina de tocat. Se toaca ceapa si se pune cu 4 linguri ulei intr-o cratita, pe foc mic, sa se inmoaie bine, chiar acoperita cu un capac, dar amestecand din cand in cand. Orezul se pune in apa pe foc sa se umfle, dupa ce a fost spalat in 2-3 ape. Se amesteca foarte bine carnea tocata cu ceapa usor rumenita, mai mult ingalbenita, cu orezul, sare, piper si 3-4 linguri apa. Se taie frunzele de varza in bucati nu prea mari, deoarece sarmalutele moldovenesti se fac mici. Se ia cate o bucatica de foaie de varza, se pune cate o lingurita plina cu umplutura, se infasoara oval, se asaza in randuri, intr-o cratita, peste un strat de varza taiata subtire. Printre randurile de sarmale se asaza cate un strat de varza, felii de slanina afumata si cativa carnaciori (facultativ). Se termina deasupra cu un strat de varza tocata. Se pune foaia de dafin, cateva boabe de piper, cimbru, se adauga apa si se fierb pe foc 2-3 clocote, apoi se introduc in cuptor si se fierb 3 ore. Se adauga sucul de rosii si se mai fierb 1 ora. Sunt bune servite cu mamaliguta si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de porc moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carne de porc în sos caramel

Carne de porc în sos caramel

Tăiaţi carnea fâşii subţiri. Tăiaţi ceapa feliuţe. Căliţi împreună carnea şi ceapa în

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

Carnea se portioneaza. Legumele se spala, curata si se toaca dupa pofta inimii. Se condimenteaza,

4 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Cam asa le prepar si eu, in afara de faptul ca nu am pus si carnaciori.Voi adauga o poza pentru reteta dvs.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 iulie 2008

    Pe fundul cratitei se poate pune marar uscat sau verde, pentru o aroma deosebita.

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

11 voturi

Ingrediente

  • -2 verze acre
  • -1/2 l suc de rosii
  • -3 linguri orez
  • -1 1/2 kg carne
  • -3 cepe mari
  • -sare
  • -piper pisat si piper boabe
  • -300 g slanina afumata
  • -3-4 carnaciori
  • -1 foaie de dafin
  • -1 crenguta cimbru
  • -ulei sau untura

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Cam asa le prepar si eu, in afara de faptul ca nu am pus si carnaciori.Voi adauga o poza pentru reteta dvs.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Friptura la capac cu ardei