SARMALE DIN CARENE DE VITA SI PUI

Timp pregatire
290 minute
Complexitate
redusa
SARMALE DIN CARENE DE VITA SI PUI

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata vita
  • 50 g carne tocata pui
  • 1 ceapa uscata
  • 1 ou
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ceasca orez (sau cat va place)
  • 4 - 5 linguri ulei de arahide
  • sare si piper dupa gust
  • cinbru, coriandru, foaie de dafin, toate dupa gust
  • 150g costita afumata
  • 1 varza mare murata

Mod de preparare

Se amesteca carnea de vita cu cea de pui,se framanta bine, apoi se adauga ceapa taiata marunt, orezul, pasta de tomate si comdimentele. Apoi se adauga uleiul si se amesteca totul bine. (ulei se pune, deorece carnea de vita si pui nu au prea multa grasime)

Varza se desface in foi si daca este prea acra si srata se lasa in apa rece pentru 1 ora.

Din foile de varza se ruleza sarmalele.

Se ia un vas se lut, sau orce altceva va place. Pe fundul vasului se aeaza un strat de varza tocata fideluta, apoi se aseaza cate un rand de sarmale si feliute de costita. Se continua pana se termina sarmalele de asezat. Se acopera cu alt strat de varza tocata, se adauga piper boabe dupa gust, 1-2 foi de dafin, se adauga apa amestecata cu 1 lingura pasta de tomate si se aseaza oala in cuptorul incins. Se verifica din cand in cand sa fie suficient lichid, daca scade prea mult se mai adauga. Eu le tin la cuptor circa 3-4 ore.

Se servesc alaturi de mamaliga calda si ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise