autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

SARMALE DIN CARENE DE VITA SI PUI

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata vita, 50 g carne tocata pui, 1 ceapa uscata, 1 ou, 2 linguri pasta de tomate, 1 ceasca orez (sau cat va place), 4 - 5 linguri ulei de arahide, sare si piper dupa gust, cinbru, coriandru, foaie de dafin, toate dupa gust, 150g costita afumata, 1 varza mare murata

Dificultate: Redusa Timp: 4h 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca carnea de vita cu cea de pui,se framanta bine, apoi se adauga ceapa taiata marunt, orezul, pasta de tomate si comdimentele. Apoi se adauga uleiul si se amesteca totul bine. (ulei se pune, deorece carnea de vita si pui nu au prea multa grasime)
Varza se desface in foi si daca este prea acra si srata se lasa in apa rece pentru 1 ora.
Din foile de varza se ruleza sarmalele.
Se ia un vas se lut, sau orce altceva va place. Pe fundul vasului se aeaza un strat de varza tocata fideluta, apoi se aseaza cate un rand de sarmale si feliute de costita. Se continua pana se termina sarmalele de asezat. Se acopera cu alt strat de varza tocata, se adauga piper boabe dupa gust, 1-2 foi de dafin, se adauga apa amestecata cu 1 lingura pasta de tomate si se aseaza oala in cuptorul incins. Se verifica din cand in cand sa fie suficient lichid, daca scade prea mult se mai adauga. Eu le tin la cuptor circa 3-4 ore.
Se servesc alaturi de mamaliga calda si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE DIN CARENE DE VITA SI PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu smantana

Ciulama de pui cu smantana

Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov,

31 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Mmmmm ce frumoase sunt si cele ale lui Silvia si ale lui Cely,bravo fetelor.

  • Fara foto

    Silvia , 27 octombrie 2009

    Cely,chiar in oala de lut(Romana)au fost fierte.Ma bucur mult ca tau placut.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Daca le mai si fierbi in oala de lut (Romana), mananci si cu ochii.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Delicioase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Mmmmmmmmm cat trebuie sa fie de bunee!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Mmmmmmmmm ce bunee!!

    • Fara foto

      maria mihalache , 16 octombrie 2009

      Si eu fac acest amestec si este tare bun si sanatos.Eu folosesc numai pieptul de pui.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Super gustoase,cred ca am sa fac si eu.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h 50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata vita
  • 50 g carne tocata pui
  • 1 ceapa uscata
  • 1 ou
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ceasca orez (sau cat va place)
  • 4 - 5 linguri ulei de arahide
  • sare si piper dupa gust
  • cinbru
  • coriandru
  • foaie de dafin
  • toate dupa gust
  • 150g costita afumata
  • 1 varza mare murata

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Mmmmm ce frumoase sunt si cele ale lui Silvia si ale lui Cely,bravo fetelor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac