Sarmalute cu bulgur

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Sarmalute cu bulgur

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • 1 ardei rosu
  • 2 cartofi
  • 1 rosie sau 3lg bulion
  • 1 lgt curry
  • un praf de chilli
  • 200gr bulgur
  • 1 varza proaspata
  • sare si piper
  • 1lg seminte de in macinate
  • verdeata

Mod de preparare

Toate legumele (inclusiv cartofii) se taie marunt si se pun la calit cu o lingura de ulei si o cana de apa. Punem 500 ml apa la fiert si cand a fiert adaugam bulgurul si lasam 15 minute. Pana va fi gata bulgurul se vor face si legumele. Atunci condimentam dupa gust, adaugam inul si amestecam legumele cu bulgurul pe care l-am scurs de apa. Adaugam verdeata.

Cat timp se raceste compozitia, desfacem foile de varza si le oparim cat sa se inmoie se putem lucra cu ele. Formam sarmalutele si le punem intr-o oala antiaderenta cu putina apa si ulei.

Numarul depinde de cat de mari le faceti, dar ies cam 5-6 portii. Inul are rolul de a lega compozitia, pentru cine nu tine post sau nu e vegan ca mine poate pune un ou. Sper sa va placa!

PS: eu am umplut si cativa ardei cu aceasta compozitie :))

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor