Sarmalute cu ciuperci in foi de vita

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute cu ciuperci in foi de vita

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 60-70 foi de vita tinere
  • 500 g ciuperci pleurotus (champignon)
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 morcov
  • 100 g orez
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura de smantana (pentru sos)
  • sare, piper, paprika, curry (optional 1 cub concentrat ciuperci)

Mod de preparare

Intr-o tigaie (sau ceaun) caliti in ulei ceapa, morcovul, ciupercile si cubuletele de rosie, adaugati ketchup, verdeata tocata, orezul si condimentati. Lasati pana scade zeama si se umfla putin orezul (aproximativ 10 minute).

Foile de vita se oparesc cu apa clocotita, punandu-le cate 5-6 odata si scotandu-le dupa 2-3 secunde, pana se termina frunzele. Infasurati sarmalutele in foile de vita, nu prea strans. Asezati-le radial pe un pat de rosii intr-o cratita, vas de Jena sau tuci, taiati ardeiul rosu in felii pe lungime si asezati-le intre sarmalute. Acoperiti cu frunzele ramase, turnati bulionul, putina apa cat sa le acopere si fierbeti la foc mic cu capac, aproximativ 30 minute.

Preparati sosul din faina desfacuta in putina apa, lingurita de zahar si o lingura de smantana. Indepartati frunzele cu care ati acoperit sarmalutele, turnati sosul, miscati putin oala ca sa patrunda bine printre sarmalute si dati-le la cuptor 15-20 minute.

Serviti cu smantana si decorati cu feliutele de ardei rosu si frunze de patrunjel.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise