Sarmalute cu ciuperci in foi de vita

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute cu ciuperci in foi de vita

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 60-70 foi de vita tinere
  • 500 g ciuperci pleurotus (champignon)
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 morcov
  • 100 g orez
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura de smantana (pentru sos)
  • sare, piper, paprika, curry (optional 1 cub concentrat ciuperci)

Mod de preparare

Intr-o tigaie (sau ceaun) caliti in ulei ceapa, morcovul, ciupercile si cubuletele de rosie, adaugati ketchup, verdeata tocata, orezul si condimentati. Lasati pana scade zeama si se umfla putin orezul (aproximativ 10 minute).

Foile de vita se oparesc cu apa clocotita, punandu-le cate 5-6 odata si scotandu-le dupa 2-3 secunde, pana se termina frunzele. Infasurati sarmalutele in foile de vita, nu prea strans. Asezati-le radial pe un pat de rosii intr-o cratita, vas de Jena sau tuci, taiati ardeiul rosu in felii pe lungime si asezati-le intre sarmalute. Acoperiti cu frunzele ramase, turnati bulionul, putina apa cat sa le acopere si fierbeti la foc mic cu capac, aproximativ 30 minute.

Preparati sosul din faina desfacuta in putina apa, lingurita de zahar si o lingura de smantana. Indepartati frunzele cu care ati acoperit sarmalutele, turnati sosul, miscati putin oala ca sa patrunda bine printre sarmalute si dati-le la cuptor 15-20 minute.

Serviti cu smantana si decorati cu feliutele de ardei rosu si frunze de patrunjel.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise