autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
- o varză murată (mai micuţă), - 10 linguri de orez, - 4 linguri ulei de măsline, - 2 legături de ceapă verde (1-2 buc ceapă uscată), - mărar congelat (o legătură proaspăt), - 150 g ciuperci tăiate la borcan(în saramură), - un morcov măricel, - sare, piper, boia dulce, cimbru, tarhon după gust, - 3 buc foi de dafin, - 15 boabe piper negru, - bulion, suc de roşii, - ardei gras congelat cubuleţe ( 2 buc. ardei proaspăt), - roşii congelate (4-5 roşii proaspete), OPŢIONAL PUTEŢI ADĂUGA ÎN COMPOZIŢIE ŢELINĂ, NUCI ŞI STAFIDE

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase.

Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în apă rece de la oră până la câteva ore în funcţie de gust sau de cât de acră şi de sărată este varza.

Ceapa se curăţă,se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe ,mărarul se toacă mărunt iar, morcovul se dă pe răzătoarea mică. Ciupercile se toacă foarte mărunt. Peste orezul ales şi spălat bine se pun ceapa, morcovul, ciupercile ,se adaugă uleiul şi se călesc cca 10 minute amestecând mereu.Din când în când se toarnă cca 100 ml apă caldă amestecată cu 1-2 linguri de bulion sau 100 ml suc de roşii. Se sărează şi condimentează după gust.După ce se opreşte focul se adaugă mărarul tocat , se amestecă şi se lasă la răcit.Cu această compoziţie se umplu foile de varză.

Foilor de varză li se taie cotorul, tăindu-se în 2, 3 bucăţi în funcţie de cât de mari sau de mici doriţi să faceţi sarmalele. Foile şi bucăţile de varză rămase se toacă mărunt şi se aşează atât pe fundul vasului cât şi printre rândurile de sarmale. Tot printre rândurile de sarmale se presară cubuleţe de ardei, boabe de piper şi foi de dafin.Deasupra ultimului strat de sarmale se aşează jumătăţile de roşii şi varza tocată rămasă. Se toarnă 1 ,5 l lichid (un amestec de apă caldă , suc de roşii şi bulion după gust). Dacă vă plac mai zemoase puteţi adăuga cca 2 l lichid. Se închide capacul şi se fixează programul STEW timp de 1 h şi 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Curatam urzicile si le spalam in mai multe ape in felul urmator : le punem in chiuveta plina cu

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de post
Orez sarbo moldovenesc

Orez sarbo moldovenesc

Taiem ceapa marunt si si o punem la inmuiat 5 minute dupa care adaugam morcovul si ardeii taiati

6 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am facut si eu sarmalute din varza o parte murata o parte proaspata,am adaugat la umplutura orez,ceapa si ciuperci din conserva si sosul l-am facut cu rosii proaspete ptr ca la noi sant tot timpul-am inceput intai sa le fierb putin dar dupa acea le-am dat la cuptor ptr 30 de minute la 180 de grade au iesit minunat.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cecilia Dunca , 20 noiembrie 2015

    sunt f. bune

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 martie 2015

    Multumesc...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

    Va multumesc mult...

    • Fara foto

      Cecilia Ortacu , 12 martie 2015

      DELICIOASE!

    • Loredana_Musat

      Loredana_Musat (Bucatar) , 10 martie 2015

      foarte gustoase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

10 voturi

Ingrediente

  • - o varză murată (mai micuţă)
  • - 10 linguri de orez
  • - 4 linguri ulei de măsline
  • - 2 legături de ceapă verde (1-2 buc ceapă uscată)
  • - mărar congelat (o legătură proaspăt)
  • - 150 g ciuperci tăiate la borcan(în saramură)
  • - un morcov măricel
  • - sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • tarhon după gust
  • - 3 buc foi de dafin
  • - 15 boabe piper negru
  • - bulion
  • suc de roşii
  • - ardei gras congelat cubuleţe ( 2 buc. ardei proaspăt)
  • - roşii congelate (4-5 roşii proaspete)
  • OPŢIONAL PUTEŢI ADĂUGA ÎN COMPOZIŢIE ŢELINĂ
  • NUCI ŞI STAFIDE

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Paste din orez cu sparanghel