autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmalute de soia in foi de vita

Autor: Radu Liliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Liliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Ingrediente
250 g soia boabe (se gaseste la magazinele naturiste din piata si costa f putin - 4 lei - 500 g), sau 1 punga de soia pentru chiftelute (din aceea maruntita), 1 paharel orez, ceapa, morcovi, ardei gras, sare, ulei, rosii sau bulion, piper, foi de dafin, foi de vita de vie

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se pune soia la inmuiat de seara. A doua zi se fierbe foarte bine, in oala sub presiune sau in oala Zepter (se fierbe f.bine). Dupa ce s-a fiert se scurge de zeama si se face un piure din toata cantitatea.
Daca se foloseste soia la punga, se fierbe soia, se scurge de zeama.
Se toaca ceapa marunt, se da morcovul pe razatoare, se toaca ardeiul gras si se pun toate intr-o cratita pentru a se cali putin.
Se adauga orezul, se pune apa, se umfla orezul bine, dupa care se adauga piureul de soia. Se amesteca bine si se adauga bulion sau rosii date pe razatoare. Se mai lasa 5 minute pe foc, apoi, dupa ce se raceste putin amestecul se pot umple foile de vita.
Se aseaza intr-o cratita sarmalele, se pune printre randuri piper, foi de dafin si bulion. Se adauga apa si se dau la cuptor.
Se servesc calde sau reci cu smantana sau iaurt deasupra.
Ies foarte bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de soia in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Puneti la inmuiat cuburile de soia in 350-400 ml apa clocotita cu condimente pentru sarmale, sau

17 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Salau cu ciuperci in sos Cirio

Salau cu ciuperci in sos Cirio

Pasul 1. Pestele se da prin faina si se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Separat

13 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Gustoase...

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 250 g soia boabe (se gaseste la magazinele naturiste din piata si costa f putin - 4 lei - 500 g)
  • sau 1 punga de soia pentru chiftelute (din aceea maruntita)
  • 1 paharel orez
  • ceapa
  • morcovi
  • ardei gras
  • sare
  • ulei
  • rosii sau bulion
  • piper
  • foi de dafin
  • foi de vita de vie

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Liliana
Ciupercute aperitiv

Ciupercute aperitiv

Se fierb ouale 8 - 10 minute (sa fie tari). Se cojesc de coaja cat sunt inca caldute, ouale se taie

12 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Corabioare aperitiv

Corabioare aperitiv

Se pregateste pasta din banza de vaci in cazul in care nu aveti branza tip Almete. Se taie bagheta

4 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Cosulete cu vinete

Cosulete cu vinete

Se spala rosiile, se taie in jumatati, se scobesc de miez. Se umplu rosiile cu salata de vinete

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Parjoale de post