Se pune soia la inmuiat de seara. A doua zi se fierbe foarte bine, in oala sub presiune sau in oala Zepter (se fierbe f.bine). Dupa ce s-a fiert se scurge de zeama si se face un piure din toata cantitatea.
Daca se foloseste soia la punga, se fierbe soia, se scurge de zeama.
Se toaca ceapa marunt, se da morcovul pe razatoare, se toaca ardeiul gras si se pun toate intr-o cratita pentru a se cali putin.
Se adauga orezul, se pune apa, se umfla orezul bine, dupa care se adauga piureul de soia. Se amesteca bine si se adauga bulion sau rosii date pe razatoare. Se mai lasa 5 minute pe foc, apoi, dupa ce se raceste putin amestecul se pot umple foile de vita.
Se aseaza intr-o cratita sarmalele, se pune printre randuri piper, foi de dafin si bulion. Se adauga apa si se dau la cuptor.
Se servesc calde sau reci cu smantana sau iaurt deasupra.
Ies foarte bune.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii