autor:

strumfii bucatari

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 02 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 02 iulie 2017

Ingrediente
, 1 kg de carne  vitel tocata, 25 -30 frunze de vita de vie, ½ cana de orez (preferabil nychaki), 3 linguri patrunjel tocat, 2 linguri marar tocat, 2-3 cepe mari tocate, 2 linguri apa, sare si piper, Pentru sos, 2 oua, 2 lamaie, sare si piper, apa, untura (fitini)

Dificultate: Medie Timp: 1h 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve.

Scoateți-le cu o lingura si intindeti-le pe o farfurie.

Într-un castron, punem carne tocată si cele 2 linguri de apa, sare si piper si lasam deoparte.

Intr o tigaie, punem putin ulei, apoi adaugam ceapă, lasam 2 minute, punem patrunjelul si mararul tocat, apoi adaugam orezul si lasam un minut.

Punem orezul peste carnea tocata. Framantati bine.

Luând o singură foaie, am pus un pic de umplutura la marginea foii de vita (aproximativ o linguriță și ceva).

Rulati cu atenție foaia pentru a închide, puneti sarmalele in oala mai mare, Puneti untura (fitini) peste sarmale, punem o farfurie peste sarmale ( sa nu se ridice la suprafata).

Se toarnă apă fierbinte pentru a acoperi sarmalele. Adaugam putina sare și acoperim oala cu capacul si se lasa sa se fiarba timp de aproximativ 75-90 de minute

Retrageți cratita de pe foc si luam farfuria care am pus-o peste sarmale.

Se pun oualele in blender si se amesteca bine

Punem oualele batute in castron adaugam zeama de lamaie si amestecam bine si apoi punem peste sarmale.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul,mararul tocat marunt ,piperul

1 vot    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin, morcovii rasi prin razatoarea mica,

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de carne  vitel tocata
  • 25 -30 frunze de vita de vie
  • ½ cana de orez (preferabil nychaki)
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri marar tocat
  • 2-3 cepe mari tocate
  • 2 linguri apa
  • sare si piper
  • Pentru sos
  • 2 oua
  • 2 lamaie
  • sare si piper
  • apa
  • untura (fitini)

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Snitel de pui