Sarmalute in foi de vita

Se spala frunzele de vita de vie.

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de vita

Ingrediente

  • 1 kg de carne vitel tocata
  • 25 -30 frunze de vita de vie
  • ½ cana de orez (preferabil nychaki)
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri marar tocat
  • 2-3 cepe mari tocate
  • 2 linguri apa
  • sare si piper
  • Pentru sos
  • 2 oua
  • 2 lamaie
  • sare si piper
  • apa
  • untura (fitini)

Mod de preparare

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve.

Scoateți-le cu o lingura si intindeti-le pe o farfurie.

Într-un castron, punem carne tocată si cele 2 linguri de apa, sare si piper si lasam deoparte.

Intr o tigaie, punem putin ulei, apoi adaugam ceapă, lasam 2 minute, punem patrunjelul si mararul tocat, apoi adaugam orezul si lasam un minut.

Punem orezul peste carnea tocata. Framantati bine.

Luând o singură foaie, am pus un pic de umplutura la marginea foii de vita (aproximativ o linguriță și ceva).

Rulati cu atenție foaia pentru a închide, puneti sarmalele in oala mai mare, Puneti untura (fitini) peste sarmale, punem o farfurie peste sarmale ( sa nu se ridice la suprafata).

Se toarnă apă fierbinte pentru a acoperi sarmalele. Adaugam putina sare și acoperim oala cu capacul si se lasa sa se fiarba timp de aproximativ 75-90 de minute

Retrageți cratita de pe foc si luam farfuria care am pus-o peste sarmale.

Se pun oualele in blender si se amesteca bine

Punem oualele batute in castron adaugam zeama de lamaie si amestecam bine si apoi punem peste sarmale.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure