Se spala frunzele de vita de vie.
Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve.
Scoateți-le cu o lingura si intindeti-le pe o farfurie.
Într-un castron, punem carne tocată si cele 2 linguri de apa, sare si piper si lasam deoparte.
Intr o tigaie, punem putin ulei, apoi adaugam ceapă, lasam 2 minute, punem patrunjelul si mararul tocat, apoi adaugam orezul si lasam un minut.
Punem orezul peste carnea tocata. Framantati bine.
Luând o singură foaie, am pus un pic de umplutura la marginea foii de vita (aproximativ o linguriță și ceva).
Rulati cu atenție foaia pentru a închide, puneti sarmalele in oala mai mare, Puneti untura (fitini) peste sarmale, punem o farfurie peste sarmale ( sa nu se ridice la suprafata).
Se toarnă apă fierbinte pentru a acoperi sarmalele. Adaugam putina sare și acoperim oala cu capacul si se lasa sa se fiarba timp de aproximativ 75-90 de minute
Retrageți cratita de pe foc si luam farfuria care am pus-o peste sarmale.
Se pun oualele in blender si se amesteca bine
Punem oualele batute in castron adaugam zeama de lamaie si amestecam bine si apoi punem peste sarmale.
Pofta buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii