Sarmalute in foi de vita

Se spala frunzele de vita de vie.

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de vita

Ingrediente

  • 1 kg de carne vitel tocata
  • 25 -30 frunze de vita de vie
  • ½ cana de orez (preferabil nychaki)
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri marar tocat
  • 2-3 cepe mari tocate
  • 2 linguri apa
  • sare si piper
  • Pentru sos
  • 2 oua
  • 2 lamaie
  • sare si piper
  • apa
  • untura (fitini)

Mod de preparare

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve.

Scoateți-le cu o lingura si intindeti-le pe o farfurie.

Într-un castron, punem carne tocată si cele 2 linguri de apa, sare si piper si lasam deoparte.

Intr o tigaie, punem putin ulei, apoi adaugam ceapă, lasam 2 minute, punem patrunjelul si mararul tocat, apoi adaugam orezul si lasam un minut.

Punem orezul peste carnea tocata. Framantati bine.

Luând o singură foaie, am pus un pic de umplutura la marginea foii de vita (aproximativ o linguriță și ceva).

Rulati cu atenție foaia pentru a închide, puneti sarmalele in oala mai mare, Puneti untura (fitini) peste sarmale, punem o farfurie peste sarmale ( sa nu se ridice la suprafata).

Se toarnă apă fierbinte pentru a acoperi sarmalele. Adaugam putina sare și acoperim oala cu capacul si se lasa sa se fiarba timp de aproximativ 75-90 de minute

Retrageți cratita de pe foc si luam farfuria care am pus-o peste sarmale.

Se pun oualele in blender si se amesteca bine

Punem oualele batute in castron adaugam zeama de lamaie si amestecam bine si apoi punem peste sarmale.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise