Se spala frunzele de vita de vie.
Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve.
Scoateți-le cu o lingura si intindeti-le pe o farfurie.
Într-un castron, punem carne tocată si cele 2 linguri de apa, sare si piper si lasam deoparte.
Intr o tigaie, punem putin ulei, apoi adaugam ceapă, lasam 2 minute, punem patrunjelul si mararul tocat, apoi adaugam orezul si lasam un minut.
Punem orezul peste carnea tocata. Framantati bine.
Luând o singură foaie, am pus un pic de umplutura la marginea foii de vita (aproximativ o linguriță și ceva).
Rulati cu atenție foaia pentru a închide, puneti sarmalele in oala mai mare, Puneti untura (fitini) peste sarmale, punem o farfurie peste sarmale ( sa nu se ridice la suprafata).
Se toarnă apă fierbinte pentru a acoperi sarmalele. Adaugam putina sare și acoperim oala cu capacul si se lasa sa se fiarba timp de aproximativ 75-90 de minute
Retrageți cratita de pe foc si luam farfuria care am pus-o peste sarmale.
Se pun oualele in blender si se amesteca bine
Punem oualele batute in castron adaugam zeama de lamaie si amestecam bine si apoi punem peste sarmale.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii