Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede)
  • -500 grame carne macinata de vita( sau oaie)
  • -1 pahar orez
  • -1 ceapa medie
  • -1 mana de fruze de patrunjel verde
  • -1 mana de frunze de menta verde
  • -condimente mixte macinate( all spice, piper, cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom)
  • -1 nucsoara
  • -3-4 rosii de marime medie
  • -1 lamaie
  • -2 lingurite sare
  • -3 linguri ulei de masline
  • -2 cuburi Maggi de pui

Mod de preparare

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou.

Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol .

Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie.

Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa fie patruns de aroma uleiului de masline.

Rosia, frunzele de menta si de patrunjel se taie marunt si se adauga la orez.

Se adauga carnea macinata ,condimentele mixte, o lingurita de sare, o nucsoara rasa si un cub de Maggi ras pe razatoarea mica.

Intr-o cratita antiaderenta se aseaza cateva frunze de vita, apoi un strat de felii de rosii.Se rade un cub de Maggi pe razatoarea mica.

Se pune putin din compozitia de orez cu carne pe fiecare frunza de vita si se ruleaza, apoi se aseaza in mod concentric pe stratul de rosii feliate.

Deasupra sarmalutelor se aseaza un strat de rosii feliate, cateva felii de lamaie si se sareaza.

Se acopera cu un nou strat de frunze de vita si se toarna apa fierbinte , atat cat sa depaseasca sarmalutele cu 1 cm.

Se pune peste sarmalute o farfurie intinsa intoarsa, pentru ca atunci cand incep sa fiarba sa nu se desfaca.

Cand incep sa fiarba sarmalutele se reduce focul si se fierb 50 de minute.

Se rastoarna pe un platou si se servesc calde.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor