autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 aprilie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede), -500 grame carne macinata de vita( sau oaie), -1 pahar orez, -1 ceapa medie, -1 mana de fruze de patrunjel verde, -1 mana de frunze de menta verde, -condimente mixte macinate( all spice, piper, cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom), -1 nucsoara, -3-4 rosii de marime medie, -1 lamaie, -2 lingurite sare, -3 linguri ulei de masline, -2 cuburi Maggi de pui

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou.
Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol .
Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie.
Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa fie patruns de aroma uleiului de masline.
Rosia, frunzele de menta si de patrunjel se taie marunt si se adauga la orez.
Se adauga carnea macinata ,condimentele mixte, o lingurita de sare, o nucsoara rasa si un cub de Maggi ras pe razatoarea mica.
Intr-o cratita antiaderenta se aseaza cateva frunze de vita, apoi un strat de felii de rosii.Se rade un cub de Maggi pe razatoarea mica.
Se pune putin din compozitia de orez cu carne pe fiecare frunza de vita si se ruleaza, apoi se aseaza in mod concentric pe stratul de rosii feliate.
Deasupra sarmalutelor se aseaza un strat de rosii feliate, cateva felii de lamaie si se sareaza.
Se acopera cu un nou strat de frunze de vita si se toarna apa fierbinte , atat cat sa depaseasca sarmalutele cu 1 cm.
Se pune peste sarmalute o farfurie intinsa intoarsa, pentru ca atunci cand incep sa fiarba sa nu se desfaca.
Cand incep sa fiarba sarmalutele se reduce focul si se fierb 50 de minute.
Se rastoarna pe un platou si se servesc calde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu tocanita de pui

Pilaf de orez cu tocanita de pui

Maruntaiele de pui se spala si se taie bucati potrivite. Ceapa si gogosarul se curata apoi se taie

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
MUSACA DE VINETE

MUSACA DE VINETE

Carnea tocata se caleste bine impreuna cu ceapa, mararul, sare,piper,condimente.Cand se raceste se

43 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2011

    Sărmăluţe, într-adevăr! Bune, bune, să aşteptăm să crească viţa-de-vie...Până atunci, încercăm cu ştevie!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede)
  • -500 grame carne macinata de vita( sau oaie)
  • -1 pahar orez
  • -1 ceapa medie
  • -1 mana de fruze de patrunjel verde
  • -1 mana de frunze de menta verde
  • -condimente mixte macinate( all spice
  • piper
  • cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom)
  • -1 nucsoara
  • -3-4 rosii de marime medie
  • -1 lamaie
  • -2 lingurite sare
  • -3 linguri ulei de masline
  • -2 cuburi Maggi de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Adelina Damian-Fekete

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Sărmăluţe, într-adevăr! Bune, bune, să aşteptăm să crească viţa-de-vie...Până atunci, încercăm cu ştevie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Ciocanele de pui in sos de rosii