Ingrediente
500 g carne tocata amestec vita si porc, 500 g scarita, 1 varza dulce de aproximativ 2 kg, 100 g orez, 2 cepe, 1-2 morcovi, 2-3 rosii, 100 g ketchup rosii si ardei rosii, 1 ardei gras rosu, 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci, 20 ml ulei, 1 legatura marar si parunjel, 2-3 foi de dafin, sare, piper, paprika, cimbru
Dificultate: Medie | Timp: 2h 15 min
32 voturi
Mod de preparare
Scobiti mai adanc cotorul verzei si puneti-o intr-o oala cu apa fiarta cu putina sare, la foc mic, cu partea scobita in jos. Dupa 2-3 minute intoarceti-o, mai lasati sa stea 2-3 minute, intoarceti-o din nou si incepeti sa desprindeti cu furculita de la baza frunzelor una cate una foile. Dupa ce ati scos toate foile puneti-le din nou la oparit pana se inmoaie putin. Puneti-le la scurs si scoateti cu un cutit partea groasa din mijloc.
Incepeti sa infasurati sarmalutele si asezati-le radial intr-un ceaun sau tuci. (vezi video)
Dupa ce ati terminat primul rand, puneti deasupra bucati-le de scarita si varza tocata, inca un rand de sarmale, fasii de ardei gras rosu si acoperiti cu felii de rosii si varza tocata. Puneti apa cat sa le acopere, foile de dafin, putin cimbru si dati la cuptor la foc mic aproximativ 90 minute avand grija sa completati din cand in cand zeama. Cand se rumenesc frumos sunt gata.
Serviti-le cu smantana, daca doriti si garnisiti-le cu fasiile de ardei rosu, verdeata si feliute de ardei iute (dupa preferinta).
Pofta buna.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 martie 2010
Multumesc mult. O idee foarte buna. O voi incerca si eu.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 martie 2010
Apetisante. Si eu folosesc scarita intre randuri de sarmale. In mijlocul oalei las un gol in care asez un sul de costita. Se fierb uniform si mai repede.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010
arata bine,nu m-am gandit sa pun carne cruda,am mers tot pe classic,urmatoarele mele sarmale sper sa iasa la fel.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010
Foarte bune.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009
Foarte apetisante.
mac myra (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009
Arata minunat,sunt delicioase.Felicitari.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009
Multumesc mult.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009
Arata tare bine!!!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009
Multumesc mult. Ma bucur ca iti place.
mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009
Bune sarmale ai mai facut!