Cotorul verzei rosii il scoatem si scufundam varza in apa clocotinda , sa o oparim. Frunzele ce se desprind spre exterior , le scoatem si le lasam la scurs. Dupa ce am scurs toate frunzele , le taiem nervurile.
Ceapa o curatam si o tocam marunt, apoi o punem intr-o craticioara cu putin ulei si o lasam la foc mic 2-3 minute pina se patrunde ceapa.
Adaugam apoi orezulpentru alte 2-3 minute si luam vasul de pe foc.
Amestecam compozitia impreuna cu carnea tocata, chimenul macinat si asezonam.
Asezam o foaie de varza pe palma, punem cate o lingura din compozitia de carne si rulam frunza ,apoi introducem inauntru capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, la fierbere.
Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.
Dupa ce am umplut toate sarmalele, punem intr-un vas cimbrul, putina afumatura pentru gust ( optional) si niste fasii din varza tocata.
Aranjam toate sarmalele in vas.
Deasupra punem varza taiata fideluta, acoperim sarmalele cu apa si le lasam sa fiarba la foc domol, cam o ora ,pina sunt toate fierte.
Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul care va acri sarmalele.
Servim sarmalele fierte alaturi de o lingura cu smantana.
Pofta mare sa aveti !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii