Sarmalute in varza rosie

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in varza rosie

Ingrediente

  • 1 varza rosie
  • 150 g orez
  • 1 kg carne tocata
  • 1 ceapa
  • marar
  • cimbru
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • 150 g bacon( afumatura)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cotorul verzei rosii il scoatem si scufundam varza in apa clocotinda , sa o oparim. Frunzele ce se desprind spre exterior , le scoatem si le lasam la scurs. Dupa ce am scurs toate frunzele , le taiem nervurile.

Ceapa o curatam si o tocam marunt, apoi o punem intr-o craticioara cu putin ulei si o lasam la foc mic 2-3 minute pina se patrunde ceapa.

Adaugam apoi orezulpentru alte 2-3 minute si luam vasul de pe foc.

Amestecam compozitia impreuna cu carnea tocata, chimenul macinat si asezonam.

Asezam o foaie de varza pe palma, punem cate o lingura din compozitia de carne si rulam frunza ,apoi introducem inauntru capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, la fierbere.

Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.

Dupa ce am umplut toate sarmalele, punem intr-un vas cimbrul, putina afumatura pentru gust ( optional) si niste fasii din varza tocata.

Aranjam toate sarmalele in vas.

Deasupra punem varza taiata fideluta, acoperim sarmalele cu apa si le lasam sa fiarba la foc domol, cam o ora ,pina sunt toate fierte.

Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul care va acri sarmalele.

Servim sarmalele fierte alaturi de o lingura cu smantana.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura