autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute si praz umplut cu garnitura de piure

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2008

Ingrediente
1/2 kg carne tocata porc si vita, 15-20 foi de vita, 2 fire prez, 250 gr de afumatura, 6-7 cartofi mari, sare, ulei, piper, Decor: castravete si rosie

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se pregateste carnea pentru sarmalute: ceapa, orez, sare, piper, diferite alte condimente si se caleste, foile de vita se oparesc si se lasa la scurs, dupa care se trece la umplerea sarmalutelor, totodata se taie pravul partea alba in bucati de 5-6 cm se scoate partea din mijloc si se umple cu amestecul din carne. Cand totul este gata se pun in oala de pamant si se introduc la cuptor, punandu-se si 250 gr de afumatura se pune grasime si se lasa la fiert, se verifica din cand in cand, cand sunt gata se scot din cuptor. Pentru a crea un decor mai indraznet si ceva mai inedit punem la foc 6-7 cartofi cand acestia sunt fierti se scot se dau intr-un jet de apa rece si se dau prin masina de tocat ca in imaginea alaturata, se decoreaza farfuria cu o bucata de rosie si castravete. Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute si praz umplut cu garnitura de piure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri de pui cu piure de cartofi dulci

Rulouri de pui cu piure de cartofi dulci

Mod de preparare piure de cartofi dulci: Curata cartofii si taie-i bucati mari,egale.Pune-i intr-o

7 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi copti in cuptor cu crochete de pui

Cartofi copti in cuptor cu crochete de pui

Se curata de coaja cartofii, se sterg cu un prosop curat si se pun la copt in cuptor, pe gratar,

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Minunate!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata porc si vita
  • 15-20 foi de vita
  • 2 fire prez
  • 250 gr de afumatura
  • 6-7 cartofi mari
  • sare
  • ulei
  • piper
  • Decor: castravete si rosie

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Minunate!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura inabusita de manzat