autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute si praz umplut cu garnitura de piure

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2008

Ingrediente
1/2 kg carne tocata porc si vita, 15-20 foi de vita, 2 fire prez, 250 gr de afumatura, 6-7 cartofi mari, sare, ulei, piper, Decor: castravete si rosie

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se pregateste carnea pentru sarmalute: ceapa, orez, sare, piper, diferite alte condimente si se caleste, foile de vita se oparesc si se lasa la scurs, dupa care se trece la umplerea sarmalutelor, totodata se taie pravul partea alba in bucati de 5-6 cm se scoate partea din mijloc si se umple cu amestecul din carne. Cand totul este gata se pun in oala de pamant si se introduc la cuptor, punandu-se si 250 gr de afumatura se pune grasime si se lasa la fiert, se verifica din cand in cand, cand sunt gata se scot din cuptor. Pentru a crea un decor mai indraznet si ceva mai inedit punem la foc 6-7 cartofi cand acestia sunt fierti se scot se dau intr-un jet de apa rece si se dau prin masina de tocat ca in imaginea alaturata, se decoreaza farfuria cu o bucata de rosie si castravete. Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute si praz umplut cu garnitura de piure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui pe sare

Pui pe sare

Se spala puiul, se curata, se imparte in 2 pentru a incapea mai bine pe tava, dar nu este obligatoriu. Se

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui prajit by Jamie Oliver

Pui prajit by Jamie Oliver

Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui) punem 100 g sare, crengutele de rozmarin,

6 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Minunate!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata porc si vita
  • 15-20 foi de vita
  • 2 fire prez
  • 250 gr de afumatura
  • 6-7 cartofi mari
  • sare
  • ulei
  • piper
  • Decor: castravete si rosie

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Minunate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu sos de rosii