autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute umplute cu urda ,cu mamaliguta si alte bunatati

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 iunie 2015

Ingrediente
1 varza proaspata, 400 g urda, 200 g orez, 3 fire ceapa verde, 1/2 ardei gras rosu, 1 rosie, 50 g carnati afumat, cimbru, marar verde, sare, piper, 500 ml bors

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Scoateţi cu un cuţit ascuţit cât de mult puteţi din cotorul verzei.
Intr-o oala de 4-5 l se pune apa si o lingura cu sare ,la fiert. Dupa primul clocot se introduce capatana de varza, iar cu ajutorul unei furculiţe, desprindeţi uşor frunză cu frunză şi le scoateţi pe o farfurie.
Nu le lăsaţi prea mult in apa clocotita, pentru că se vor rupe.
Ceapa se toaca marunt cu codite cu tot si se caleste in ulei cam 5 minute,orezul il prăjim puţin, împreună cu ceapa înainte de al amesteca cu urda,
Urda o faramitam cu o furculita, tocam marunt mararul si ardeiul rosu il taiem cuburi mici.
Amestecam apoi urda cu ceapa, orezul, ardeiul si mararul si asezonam.
Frunzele rupte sau cele care sunt mai groase se toaca marunt, vor forma patul pentru sarmalute.
Punem marar verde si cimbru in cartita ,peste frunzele taiate si incepem sa umplem sarmalele.
Puneţi foaia de varză în palma desfăcută şi după ce aţi adăugat compoziţia ,îndoiţi o margine a frunzei peste ea. Rulaţi restul frunzei cum procedati si la celelate sarmalute ( cu carne).
Cand sunt gata rulate, le asezam in cratita peste frunzele taiate si asezam printre sarmalute , cateva felii de carnati afumat, sa le dea un gust mai bun( nu este obligatoriu).
Deasupra sarmalutelor, taiem feliute o rosie si le asezam in cratita.
Daca aveti un vas de lut, puteti aseza sarmalutele in el si le preparati( fierbeti) la cuptor.
Turnam peste sarmalute borsul, pina le acopere si le dam la fiert ,pe aragaz sau in cuptor, cum doriti, la foc mic, acopetit.
Dupa aproximativ o ora sunt gata fierte.
Intre timp faceti o mamaliguta buna romanesca, frigeti niste carnati sau bucatele de carne si radeti putin cas de oaie proaspat. Puteti scoate si smantana din frigider.
Dupa ce toate sunt gata, le puteti aranja pe platouri sau portionate in farfurie.Se pot servi sarmalutele doar cu mamaliguta , dar va spun ca papilele gustative au fost incantate de toate bunatatile aflate pe masa....
Pofta mare sa aveti ! Incercati-le si nu veti regreta, credeti-ma !
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute umplute cu urda ,cu mamaliguta si alte bunatati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
sarmale in foi de vita

sarmale in foi de vita

se spala frunzele se oparesc.carnea se toaca se adauga sare,cimbru,piper,ceapa tocata,orez,oul batut. se

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu piüré de cartofi

Ficatei de pui cu piüré de cartofi

Ficateii se curata sa nu aiba ramasite de fiere si pielite, se spala se lasa sa se scurga si se pun

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 iunie 2015

    Asa este. Crede-ma ca sunt foarte gustoase....

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 iunie 2015

    Trebuie sa fie foarte bune si e ceva usor de vara/

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 varza proaspata
  • 400 g urda
  • 200 g orez
  • 3 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 rosie
  • 50 g carnati afumat
  • cimbru
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 500 ml bors

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

225 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Asa este. Crede-ma ca sunt foarte gustoase....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Varza acra cu afumatura si masline negre