autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sashimi din somon si ton

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
file de ton si somon, Wasabi:, 2 linguri smantana, 2 lingurite Wasabi, 2 lingurite otet de orez, 1 lingurita zahar, Sos vinegret:, 1 lingura sos de soia, 2 linguri ulei de susan, ½ lingura suc de limeta, 1 lingura otet de orez, 1 lingura ghimbir tocat, Pentru asezonat:, 2 linguri paprika, 1 lingura pudra de ceapa, 1 lingura boia, 1 lingura cimbru, 2 linguri sare, 1 ½ linguri pudra de usturoi, 2 linguri piper alb, frunze de busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

1. Wasabi: Smantana se amesteca cu wasabi Se adauga zaharul si doua linguri de otet.
2. Sosul vinegret: sosul de soia se amesteca cu uleiul de susan si zeama de limeta. Otetul de orez se incorporeaza cu ghimbirul
3. Asezona peste: se amesteca paprika, pudra de ceapa, pudra de usturoi, boiaua iute, sarea, piperul alb, frunzele de cimbru si busuioc.
4. Fileul de ton si somon se pastreaza la frigider pentru a fi mai usor de taiat. E nevoie de un cutit foarte ascutit pentru a transa fileul in cuburi de 5 cm. Transarea pestelui se face dintr-o singura taietura.
5. Cuburile de ton si somon transate se cufunda in mixul pentru asezonat pe toate cele 4 parti, dar nu si la capete.
6. Se incinge un wok la foc mare, cinci minute. Nu se pune ulei! Apoi se rumenesc bucatile de peste pe partile asezonate cate 15 secunde pe fiecare parte. Capetele de peste nu s erumenesc.
7. Se seveste pe farfurii plate, stropite cu crema wasabi. Pestele preparat se taie felii subtiri, se asaza pe farfurie si se stropeste cu sosul vinegret. Se decoreaza cu alge si ghimbir murat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sashimi din somon si ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti cu sos

Creveti cu sos

Crevetii i-am oparit putin pentru ca erau inghetati si nu am avut rabdare sa ii lasam la dezghetat,

7 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Crap la cuptor pe pat de cartofi

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Crapul romanesc de tip oglinda este mai dulce si mai gustos decit cel cu multi solzi. Chiar daca

13 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    catalin , 21 mai 2010

    buna ziua as vrea sa stiu de cind sashimi se prepara termic reteta pe care o prezentati este peste prajit cu respect

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • file de ton si somon
  • Wasabi:
  • 2 linguri smantana
  • 2 lingurite Wasabi
  • 2 lingurite otet de orez
  • 1 lingurita zahar
  • Sos vinegret:
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri ulei de susan
  • ½ lingura suc de limeta
  • 1 lingura otet de orez
  • 1 lingura ghimbir tocat
  • Pentru asezonat:
  • 2 linguri paprika
  • 1 lingura pudra de ceapa
  • 1 lingura boia
  • 1 lingura cimbru
  • 2 linguri sare
  • 1 ½ linguri pudra de usturoi
  • 2 linguri piper alb
  • frunze de busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Fara foto

catalin

buna ziua as vrea sa stiu de cind sashimi se prepara termic reteta pe care o prezentati este peste prajit cu respect

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI