autor:

Fara foto

» » Prajituri

Savarina

Autor: PREDA ELENA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PREDA ELENA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2012

Ingrediente
6oua,6linguri zahar brun,6linguri pezmet,3linguri faina,1praf copt,,zahar vanilat,frisca vegetala ,si pentru sirop 250gr zahar,500ml apa,rom,jeleu sau dulceata pentru uns capacelele savarinelor.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare


Se bat albusurile separat cu zaharul,apoi sa adauga galbenusurile amestecate cu putina sare,se adauga vanilia,apoi faina amestecata cu pesmetul si praful de copt. Se amesteca usor pt a nu se lasa albusul. Se pune compozitia in forme de briose. Se da la cuptor 20-25 min. Intre timp se bate frisca si se da la rece. Se pregateste siropul astfel;se pune zaharul si apa se lasa sa fiarba apoi se pune romul si se mai lasa 2min sa fiarba. Se raceste putin si se pot insiropa savarinele dupa ce au fost scoase din cuptor si racite in prealabil.Se ung capacelele savarinelor cu jeleu si se orneaza cu frisca. Se da la rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarina

Savarina

Incalzim foarte putin laptele si amestecam cu drojdia, adaugam ouale, sarea si zaharul, batem in

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarina de la ea de acasa

Savarina de la ea de acasa

1. Intr-un lighenus se pune faina si drojdia care se dizolva in putina apa calduta(eu am pus 2-3

12 voturi    3 comentarii
4h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florin Andrei Silea , 19 decembrie 2014

    cate portii ies?

  • Fara foto

    Yvonne M. Balog , 25 martie 2014

    hmmmmmmmm foarte gustos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Desertul copilariei...Am cazut in melancolie...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

      Ce bine arata! Eu mai fac din cozonac, cand ramane la sarbatori, este foarte buna.

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 august 2012

      vreau si eu o savarina, se poate? una mica amarata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 6oua,6linguri zahar brun,6linguri pezmet,3linguri faina,1praf copt,,zahar vanilat,frisca vegetala ,si pentru sirop 250gr zahar,500ml apa,rom,jeleu sau dulceata pentru uns capacelele savarinelor.

Raporteaza reteta

Retete
de PREDA ELENA
Ciorbita de pui

Ciorbita de pui

Carnea se transeaza si se spala bine si se pune la fiert,avand grija sa luam spuma in timpul procesului

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Biscuiti pentru ceai

Biscuiti pentru ceai

Se pune margarina la temperatura camerei, se adauga cele 2 oua, musli, zaharul, vanilia, nuca taiata

2 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Lipii cu ierburi aromatice

Lipii cu ierburi aromatice

Se adauga igredientele de mai sus mentionate fara ierburi sa framanta aluatul se formeaza bilute

6 voturi    3 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Desertul copilariei...Am cazut in melancolie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa clasica