Savarina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Savarina

Ingrediente

  • 6oua
  • 6linguri zahar brun
  • 6linguri pezmet
  • 3linguri faina
  • 1praf copt
  • zahar vanilat
  • frisca vegetala
  • si pentru sirop 250gr zahar
  • 500ml apa
  • rom
  • jeleu sau dulceata pentru uns capacelele savarinelor.

Mod de preparare

Se bat albusurile separat cu zaharul,apoi sa adauga galbenusurile amestecate cu putina sare,se adauga vanilia,apoi faina amestecata cu pesmetul si praful de copt. Se amesteca usor pt a nu se lasa albusul. Se pune compozitia in forme de briose. Se da la cuptor 20-25 min. Intre timp se bate frisca si se da la rece. Se pregateste siropul astfel;se pune zaharul si apa se lasa sa fiarba apoi se pune romul si se mai lasa 2min sa fiarba. Se raceste putin si se pot insiropa savarinele dupa ce au fost scoase din cuptor si racite in prealabil.Se ung capacelele savarinelor cu jeleu si se orneaza cu frisca. Se da la rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor