autor:

Fara foto

» » Prajituri

Savarina

Autor: PREDA ELENA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PREDA ELENA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2012

Ingrediente
6oua,6linguri zahar brun,6linguri pezmet,3linguri faina,1praf copt,,zahar vanilat,frisca vegetala ,si pentru sirop 250gr zahar,500ml apa,rom,jeleu sau dulceata pentru uns capacelele savarinelor.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare


Se bat albusurile separat cu zaharul,apoi sa adauga galbenusurile amestecate cu putina sare,se adauga vanilia,apoi faina amestecata cu pesmetul si praful de copt. Se amesteca usor pt a nu se lasa albusul. Se pune compozitia in forme de briose. Se da la cuptor 20-25 min. Intre timp se bate frisca si se da la rece. Se pregateste siropul astfel;se pune zaharul si apa se lasa sa fiarba apoi se pune romul si se mai lasa 2min sa fiarba. Se raceste putin si se pot insiropa savarinele dupa ce au fost scoase din cuptor si racite in prealabil.Se ung capacelele savarinelor cu jeleu si se orneaza cu frisca. Se da la rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarina cu galzura de ciocolata

Savarina cu galzura de ciocolata

Bati albusurile spuma cu sarea, pui zaharul 200g apoi galebunusrile, pui faina, praful de copt, margarina

12 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri
Savarina neagra, readaptata

Savarina neagra, readaptata

Am taiat bucata de cozonac dupa a mea dorinta, dar nu mult mai mare decat o prajitura obisniuta,

8 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florin Andrei Silea , 19 decembrie 2014

    cate portii ies?

  • Fara foto

    Yvonne M. Balog , 25 martie 2014

    hmmmmmmmm foarte gustos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Desertul copilariei...Am cazut in melancolie...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

      Ce bine arata! Eu mai fac din cozonac, cand ramane la sarbatori, este foarte buna.

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 august 2012

      vreau si eu o savarina, se poate? una mica amarata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 6oua,6linguri zahar brun,6linguri pezmet,3linguri faina,1praf copt,,zahar vanilat,frisca vegetala ,si pentru sirop 250gr zahar,500ml apa,rom,jeleu sau dulceata pentru uns capacelele savarinelor.

Raporteaza reteta

Retete
de PREDA ELENA
Ciorbita de pui

Ciorbita de pui

Carnea se transeaza si se spala bine si se pune la fiert,avand grija sa luam spuma in timpul procesului

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Biscuiti pentru ceai

Biscuiti pentru ceai

Se pune margarina la temperatura camerei, se adauga cele 2 oua, musli, zaharul, vanilia, nuca taiata

3 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Lipii cu ierburi aromatice

Lipii cu ierburi aromatice

Se adauga igredientele de mai sus mentionate fara ierburi sa framanta aluatul se formeaza bilute

6 voturi    3 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Desertul copilariei...Am cazut in melancolie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere