autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Prajituri

Savarine

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2011

Ingrediente
Coca : 5 oua, 6 linguri pesmet, 6 linguri zahar, un praf de sare, apa de flori de portocal sau esenta de migdale sau vanilie, o lingura coaja rasa de citrice, un praf de curcuma (optional)., Sirop : 300 g zahar, 400 ml apa, apa de flori de portocal sau esente., Pentru ornat : 500 g frisca, 150 g dulceata de capsuni.

Dificultate: Medie Timp: 3h 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Mai intai se ung formele cu unt si se tapeteaza cu faina. Se bat albusurile cu un praf de sare pana la consistenta unei bezele. Separat se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga albusul batut, putin cate putin in crema de galbenus, apoi pesmetul, curcuma, coaja rasa de citrice si esenta. Se omogenizeaza, dar nu se amesteca prea mult. Se toarna compozitia in forme si se dau la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute, la 170°C. Nu se deschide usa la cuptor in timpul coacerii. Se mai lasa, apoi, inca 10 minute la foc mic. Se scot formele din cuptor si se aseaza cu gura in jos pe o hartie sulfurizata. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca. In acest timp se prepara siropul astfel : se pune apa cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul in intregime se ia de pe foc si se lasa la racit. Esenta se adauga cand siropul este aproape rece. Se scot savarinele din forme, se taie capacele si se pun in cratita cu sirop, inclusiv capacele. Atentie sa nu le rupeti ! Cand sunt bine insiropate si pesmetul s-a umflat, se scot pe o tava si se dau la frigider 2-3 ore. Dupa care se umplu astfel: un strat de dulceata (sa nu se inmoaie in contact cu frisca), apoi frisca, se pun capacele, iar pe capace se pune inca un strat de dulceata. Se dau din nou la frigider pentru min. 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine cu frisca

Savarine cu frisca

Dizolvam drojdia si zaharul in 150 ml lapte caldut si il lasam deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Am separat ouăle, iar gălbenuşurile le-am frecat cu 3 linguri de zahăr, până au căpătat o

12 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lavinia , 11 iunie 2013

    Caut de mult o reteta de savarina, abia astept s-o incerc. Multumesc!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Foarte reusita prajitura!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Savarinele sunt preferatele mele . Bine mai arata !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

      un deliciu..yami yami!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

      Waw !!! La asa ceva nu rezist....doua vreau.... DE-LI-CIOA-SE !!!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

      Vai ce pofta mi-ai facut !!! Luni am si eu programat sa merg la o prietena sa o invat sa faca si pt ca ea nu are forme.:) Felicitari si *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 50 min

7 voturi

Ingrediente

  • Coca : 5 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • un praf de sare
  • apa de flori de portocal sau esenta de migdale sau vanilie
  • o lingura coaja rasa de citrice
  • un praf de curcuma (optional).
  • Sirop : 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • apa de flori de portocal sau esente.
  • Pentru ornat : 500 g frisca
  • 150 g dulceata de capsuni.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Lavinia

Caut de mult o reteta de savarina, abia astept s-o incerc. Multumesc!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cosulete dulci cu fructe