autor:

Gabytza_Gaby

» » Prajituri

Savarine

Autor: Gabytza_Gaby (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabytza_Gaby (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
4 oua, 4 linguri zahar, 3 linguri faina, 2 linguri gris, 1 lingura colorant galben, 1 praf sare, 1/2 praf de copt, 1 lingura apa, 1 esenta vanilie, , sirop, , 250 ml apa, 100 g zahar pudra, 1 esenta vanilie, , umplutura, , 200 ml smantana, 200 g zahar, , decor, , 1 plic tort gelee rosu

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat



Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat, amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul. Adaugam apa, praful de copt, grisul si le mixam bine. Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri. Amestecam si adaugam colorantul, faina, esenta si mai mixam pana se incorporeaza faina cu colorantul. Turnam 3/4 aluat in forme si dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea



Umplutura



Mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca consistenta si dam 10 minute la frigider sa se intareasca.



Siropul



Fierbem apa cu zaharul pana se dizolva zaharul, iar la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca.



Scoatem savarinele cu tot cu folie din tava si le lasam 5 minute sa se raceasca. Dupa, le dam jos folia si le insiropam. Le intoarcem cu partea lata in jos si ii taiem partea de sus forma unui capacel de 1 cm (dar nu-l taiem de tot).



Pregatim plicul de jeleul conform instructiunilor de pe plic si ungem capacele la savarine. Lasam 5 minute si sub capac umplem savarina cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

Se ung 12 forme (eu ung 12 si pun 2 forme de briose;formele mele de savarina sint mai mici) cu unt,apoi

33 voturi    25 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Savarine cu spuma de capsuni

Savarine cu spuma de capsuni

Dizolvam drojdia in lapte. Mixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,laptele(cu drojdie),faina cernuta

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cretu Adas (Bucatar sef) , 26 februarie 2015

    prajitura mea preferata

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura colorant galben
  • 1 praf sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura apa
  • 1 esenta vanilie
  • sirop
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • umplutura
  • 200 ml smantana
  • 200 g zahar
  • decor
  • 1 plic tort gelee rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Gabytza_Gaby
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Amandina de post

Amandina de post

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se

5 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cremoasa

Prajitura cremoasa

Mixam ouale cu zahaul pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fara foto

Cretu Adas (Bucatar sef)

prajitura mea preferata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca de cocos