Ingrediente
4 oua, 4 linguri zahar, 3 linguri faina, 2 linguri gris, 1 lingura colorant galben, 1 praf sare, 1/2 praf de copt, 1 lingura apa, 1 esenta vanilie, , sirop, , 250 ml apa, 100 g zahar pudra, 1 esenta vanilie, , umplutura, , 200 ml smantana, 200 g zahar, , decor, , 1 plic tort gelee rosu
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat, amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul. Adaugam apa, praful de copt, grisul si le mixam bine. Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri. Amestecam si adaugam colorantul, faina, esenta si mai mixam pana se incorporeaza faina cu colorantul. Turnam 3/4 aluat in forme si dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea
Umplutura
Mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca consistenta si dam 10 minute la frigider sa se intareasca.
Siropul
Fierbem apa cu zaharul pana se dizolva zaharul, iar la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca.
Scoatem savarinele cu tot cu folie din tava si le lasam 5 minute sa se raceasca. Dupa, le dam jos folia si le insiropam. Le intoarcem cu partea lata in jos si ii taiem partea de sus forma unui capacel de 1 cm (dar nu-l taiem de tot).
Pregatim plicul de jeleul conform instructiunilor de pe plic si ungem capacele la savarine. Lasam 5 minute si sub capac umplem savarina cu frisca