Scoarta de copac

Scoarta de copac

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 100 gr zahar praf
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingura otet
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • Pentru aspect:
  • 250 gr nuci taiate mare
  • zahar tos
  • 1 ou

Mod de preparare

Ingredientele aluatului se pun impreuna intr-un castron (otetul peste bicarbonat sa-l stinga) si se framanta pana obtinem un aluat usor de modelat. Se presara faina pe masa si se intinde aluatul foaie subtirica 1/2-1 cm grosime. Se unge foaia cu oul batut, se presara nuci si zahar tos, se mai trece o data cu sucitorul peste ele ca sa intre mai bine in aluat si se taie aluatul fasii de grosimea dorita. Se pun in tavile speciale (jumatate de burlan/cerc - eu am pus pe sticle de bere peste care am asezat foaie de aluminiu) si se coc 25-30 minute la 200 grade. Se scot de pe sticla/ tava si se lasa sa se raceasca (se mai intaresc prin racire).

Retete la fel de interesante gasiti si pe blogul Furnicuta Boscodina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor