autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Scoarta de copac

    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 500 gr faina, 250 gr unt la temperatura camerei, 100 gr zahar praf, 3 linguri de lapte, 1 lingura otet, un varf de cutit bicarbonat de sodiu, 2 oua, Pentru aspect:, 250 gr nuci taiate mare, zahar tos, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

1 vot

Mod de preparare

Ingredientele aluatului se pun impreuna intr-un castron (otetul peste bicarbonat sa-l stinga) si se framanta pana obtinem un aluat usor de modelat. Se presara faina pe masa si se intinde aluatul foaie subtirica 1/2-1 cm grosime. Se unge foaia cu oul batut, se presara nuci si zahar tos, se mai trece o data cu sucitorul peste ele ca sa intre mai bine in aluat si se taie aluatul fasii de grosimea dorita. Se pun in tavile speciale (jumatate de burlan/cerc - eu am pus pe sticle de bere peste care am asezat foaie de aluminiu) si se coc 25-30 minute la 200 grade. Se scot de pe sticla/ tava si se lasa sa se raceasca (se mai intaresc prin racire).

Retete la fel de interesante gasiti si pe blogul Furnicuta Boscodina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoarta de copac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu capsuni in scoarta de copac

Tort cu capsuni in scoarta de copac

Prepararea blatului rotund: Separam albusurile si se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam

11 voturi    8 comentarii
3h 30 min
Torturi
Kataif

Kataif

Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra

16 voturi    10 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Nită , 10 februarie 2014

    Le faceam in tinerete.... ereu f. apreciate ....bune rau....

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 100 gr zahar praf
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingura otet
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • Pentru aspect:
  • 250 gr nuci taiate mare
  • zahar tos
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
TORT DE FRUCTE