autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Scoici fragede

Autor: Flory (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Flory (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Ingrediente
-2 galbenusuri de ou, -6 linguri de zahar, -4 linguri de smantana, -1 pliculet cu praf de copt, -250 gr. margarina Unirea, -coaja rasa de lamaie, -un varf de cutit sare, -faina cat cuprinde, -gem prune pentru umplutura

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana ce devine o coca elastica, usor de intins.



Se intinde o foaie subtire pe care o taiem cu gura unui pahar (ca pe gogosi).



Aluatul format in urma taierii cu paharul (rotund), se umple cu gem si se ,,inchide,, exact ca o scoica, de unde si numele, si se preseaza pe margini cu ajutorul unei furculite pentru a se lipi si a nu curge gemul.



Scoicile rezultate se vor aseza in tava unsa cu putin ulei si se vor da la cuptor pentru cca.10 minute.



Dupa coacere se vor ,,tavali,, prin zahar farin vanilinat.



Pofta buna si Sarbatori fericite! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu mascarpone si portocale

Cheesecake cu mascarpone si portocale

- pasul1: biscuitii se sfarma si se amesteca cu untul topit, dupa care se aseaza intr-o forma rotunda(23

11 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete cu smantana si untura

Cornulete cu smantana si untura

Intr-un castron mai mare, amestecam bine untura cu smantana, oul, adaugam praful de sare si faina.

53 voturi    41 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2014

    Trebuie sa fie bune

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -2 galbenusuri de ou
  • -6 linguri de zahar
  • -4 linguri de smantana
  • -1 pliculet cu praf de copt
  • -250 gr. margarina Unirea
  • -coaja rasa de lamaie
  • -un varf de cutit sare
  • -faina cat cuprinde
  • -gem prune pentru umplutura

Raporteaza reteta

Czompa

Czompa (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu dulceata de capsuni sau prune