autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Scoici fragede

Autor: Flory (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Flory (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Ingrediente
-2 galbenusuri de ou, -6 linguri de zahar, -4 linguri de smantana, -1 pliculet cu praf de copt, -250 gr. margarina Unirea, -coaja rasa de lamaie, -un varf de cutit sare, -faina cat cuprinde, -gem prune pentru umplutura

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana ce devine o coca elastica, usor de intins.



Se intinde o foaie subtire pe care o taiem cu gura unui pahar (ca pe gogosi).



Aluatul format in urma taierii cu paharul (rotund), se umple cu gem si se ,,inchide,, exact ca o scoica, de unde si numele, si se preseaza pe margini cu ajutorul unei furculite pentru a se lipi si a nu curge gemul.



Scoicile rezultate se vor aseza in tava unsa cu putin ulei si se vor da la cuptor pentru cca.10 minute.



Dupa coacere se vor ,,tavali,, prin zahar farin vanilinat.



Pofta buna si Sarbatori fericite! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Minitarte cu cirese

Minitarte cu cirese

Spalam ciresele ,le rupem coditele si le scoatem samburii. Din o cana cu zahar si o cana cu apa

29 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o cratita de 2 l se pune la caramelizat 5o g zahar(cca 3-4 linguri) sau daca va place sa

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2014

    Trebuie sa fie bune

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -2 galbenusuri de ou
  • -6 linguri de zahar
  • -4 linguri de smantana
  • -1 pliculet cu praf de copt
  • -250 gr. margarina Unirea
  • -coaja rasa de lamaie
  • -un varf de cutit sare
  • -faina cat cuprinde
  • -gem prune pentru umplutura

Raporteaza reteta

Czompa

Czompa (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
FRIGANELE