autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Scoici fragede

Autor: Flory (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Flory (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Ingrediente
-2 galbenusuri de ou, -6 linguri de zahar, -4 linguri de smantana, -1 pliculet cu praf de copt, -250 gr. margarina Unirea, -coaja rasa de lamaie, -un varf de cutit sare, -faina cat cuprinde, -gem prune pentru umplutura

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana ce devine o coca elastica, usor de intins.



Se intinde o foaie subtire pe care o taiem cu gura unui pahar (ca pe gogosi).



Aluatul format in urma taierii cu paharul (rotund), se umple cu gem si se ,,inchide,, exact ca o scoica, de unde si numele, si se preseaza pe margini cu ajutorul unei furculite pentru a se lipi si a nu curge gemul.



Scoicile rezultate se vor aseza in tava unsa cu putin ulei si se vor da la cuptor pentru cca.10 minute.



Dupa coacere se vor ,,tavali,, prin zahar farin vanilinat.



Pofta buna si Sarbatori fericite! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crème brulée

Crème brulée

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre

11 voturi    18 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu capsune si zmeura

Clafoutis cu capsune si zmeura

Ungeti o tava din ceramica de 20x20, dar mai inaltuta, cu o lingura de unt. Topiti restul de unt

8 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2014

    Trebuie sa fie bune

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -2 galbenusuri de ou
  • -6 linguri de zahar
  • -4 linguri de smantana
  • -1 pliculet cu praf de copt
  • -250 gr. margarina Unirea
  • -coaja rasa de lamaie
  • -un varf de cutit sare
  • -faina cat cuprinde
  • -gem prune pentru umplutura

Raporteaza reteta

Czompa

Czompa (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura in doua culori(din biscuiti)