Scoicile se decongeleaza, se spala cu apa rece, apoi se introduc in apa clocotita pentru maxim 5 minute.
Se scurg bine de apa si se lasa in strecuratoare.
Punem uleiurile la incins intr-o tigae antiaderenta (wok am folosit eu), adaugam usturoiul pisat si ghimbirul tocat marunt. Lasam cateva secunde apoi adaugam scoicile si amestecam. Lasam la calit cam 5 minute.
Intre timp pregatim taiteii conform instructiunilor de pe plic.
Peste scoici, adaugam cognacul, vinul si mai lasam aproximativ 2-3 minute, pana lichidul se evapora, adaugam taiteii scursi, asezonam cu sare si piper si adaugam crema de branza. Amestecam si oprim focul.
Servim scoicile calde cu frunze de ceapa verde tocatate deasupra.
Se pot servi si alaturi de orez, sau cartofi dupa preferinta.
Pofta buna !
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii