autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu peste

Scoici picante cu crema de branza

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 08 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 08 februarie 2014

Ingrediente
500 g carne de scoici congelata, , 1 lingura ulei de masline, 1 lingura ulei chilli, 50 ml vin alb, 50ml cogneac, sare, piper, 4 catei de usturoi, 2cm ghimbir, 2 linguri crema de branza dulce, Frunze ceapa verde, Taitei instant

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Scoicile se decongeleaza, se spala cu apa rece, apoi se introduc in apa clocotita pentru maxim 5 minute.
Se scurg bine de apa si se lasa in strecuratoare.
Punem uleiurile la incins intr-o tigae antiaderenta (wok am folosit eu), adaugam usturoiul pisat si ghimbirul tocat marunt. Lasam cateva secunde apoi adaugam scoicile si amestecam. Lasam la calit cam 5 minute.
Intre timp pregatim taiteii conform instructiunilor de pe plic.
Peste scoici, adaugam cognacul, vinul si mai lasam aproximativ 2-3 minute, pana lichidul se evapora, adaugam taiteii scursi, asezonam cu sare si piper si adaugam crema de branza. Amestecam si oprim focul.
Servim scoicile calde cu frunze de ceapa verde tocatate deasupra.
Se pot servi si alaturi de orez, sau cartofi dupa preferinta.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici picante cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon en papillote

Somon en papillote

Pregatim pestele dupa cum urmeaza, saram piperam si ii facem cateva crestaturi. Cartofii ii curatam,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi. Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:) Se

43 voturi    16 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de scoici congelata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura ulei chilli
  • 50 ml vin alb
  • 50ml cogneac
  • sare
  • piper
  • 4 catei de usturoi
  • 2cm ghimbir
  • 2 linguri crema de branza dulce
  • Frunze ceapa verde
  • Taitei instant

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu ciuperci la cuptor