autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu peste

Scoici picante cu crema de branza

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 08 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 08 februarie 2014

Ingrediente
500 g carne de scoici congelata, , 1 lingura ulei de masline, 1 lingura ulei chilli, 50 ml vin alb, 50ml cogneac, sare, piper, 4 catei de usturoi, 2cm ghimbir, 2 linguri crema de branza dulce, Frunze ceapa verde, Taitei instant

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Scoicile se decongeleaza, se spala cu apa rece, apoi se introduc in apa clocotita pentru maxim 5 minute.
Se scurg bine de apa si se lasa in strecuratoare.
Punem uleiurile la incins intr-o tigae antiaderenta (wok am folosit eu), adaugam usturoiul pisat si ghimbirul tocat marunt. Lasam cateva secunde apoi adaugam scoicile si amestecam. Lasam la calit cam 5 minute.
Intre timp pregatim taiteii conform instructiunilor de pe plic.
Peste scoici, adaugam cognacul, vinul si mai lasam aproximativ 2-3 minute, pana lichidul se evapora, adaugam taiteii scursi, asezonam cu sare si piper si adaugam crema de branza. Amestecam si oprim focul.
Servim scoicile calde cu frunze de ceapa verde tocatate deasupra.
Se pot servi si alaturi de orez, sau cartofi dupa preferinta.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici picante cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveți gratinați cu spanac

Creveți gratinați cu spanac

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de unt, până devine aurie. Adăugăm

2 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu peste
Caras prajit

Caras prajit

Bucatile de caras se spala, se dau cu sare si se lasa sa stea o ora la frigider.Se zvanta cu un servet

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de scoici congelata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura ulei chilli
  • 50 ml vin alb
  • 50ml cogneac
  • sare
  • piper
  • 4 catei de usturoi
  • 2cm ghimbir
  • 2 linguri crema de branza dulce
  • Frunze ceapa verde
  • Taitei instant

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Sushi cu crab